Regimul care poate impiedica avortul spontan

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, October 17, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru avort spontan

O cura cu vitamina B3, prezenta în stare naturala în carne si în legume, ar putea fi un tratament eficient împotriva avorturilor spontane cauzate de deficitul unei molecule în organismul uman, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii australieni, informeaza AFP.

Studiul, publicat în New England Journal of Medicine, arata ca acea molecula, Nicotinamida Adenin Dinucleotida (NAD), are nevoie de o concentratie de vitamina B3 suficient de mare pentru a putea sa se dezvolte.

Deficitul acestei molecule la femeile însarcinate împiedica buna dezvoltare a embrionilor, provocand avorturi spontane si diverse tipuri de handicap în cazul în care sarcina ajunge la termen. „Dupa 12 ani de cercetari, echipa noastra a descoperit ca aceasta deficienta poate fi tratata si ca avorturile spontane si handicapurile la nastere pot fi evitate, prin administrarea unei simple vitamine", a explicat Sally Dunwoodie, cercetatoare la Victor Chang Cardiac Research Institute din Darlinghurst, un oras din statul australian New South Wales.

Cercetatoarea australiana s-a declarat entuziasmata de „potentialul" important al acestei descoperiri ce ar putea fi utilizat pentru „a scadea numarul de avorturi spontane si handicapuri la nastere în lumea întreaga".

Greg Hunt, ministrul sanatatii din Australia, a salutat, joi, aceasta realizare a oamenilor de stiinta din tara lui, pe care o considera „o descoperire medicala istorica" si „o noua raza de speranta pentru femei", întrucat se estimeaza ca aproximativ un sfert din totalul femeilor sufera pe parcursul vietii lor cel putin un avort spontan.

Cercetatorii australieni au studiat genele din cadrul unor familii în care au fost înregistrate numeroase avorturi spontane si handicapuri la nastere. Ei au descoperit anumite mutatii genetice, care afecteaza procesul de sintetizare a moleculei NAD.

Apoi au realizat o serie de teste pe femele de soareci. Gratie administrarii unor pilule cu vitamina B3, comercializate cu numele de „niacina", cercetatorii au constatat o ameliorare în dezvoltarea embrionilor acelor femele care prezentau carente de NAD.

„Înainte de introducerea vitaminei B3 în alimentatia femelelor care urmau sa devina mame, ori embrionii erau pierduti printr-un avort sponton, ori cei care se nasteau prezentau handicapuri importante", se afirma într-un comunicat publicat de Victor Chang Institute.

„Odata modificata alimentatia, avorturile spontane si handicapurile la nastere au fost evitate în totalitate", a adaugat acelasi institut australian.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: regimul care poate impiedica avortul spontan