Pudra de moringa, un aliment-minune

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, February 20, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Vorbim despre un aliment care devine din ce in ce mai popular, atat in micile baruri destinate bauturilor sanatoase, cat si in industria frumusetii: pudra de moringa! Pudra de moringa este cunoscuta pentru faptul ca are puteri antioxidante si anti-inflamatorii, dar si pentru ca este usor de integrat in mai toate mesele (inclusiv in desert).Asadar, iata tot ce ar trebui sa stii despre pudra de moringa, alimentul ce va face furori anul acesta!

Exista 13 tipuri de specii ale copacului de moringa, insa cea mai intalnita este moringa oleifera, cunoscuta si sub numele de „arborele vietii“. Aceasta este o planta nativa din Himalaya, insa creste, de asemenea, si la tropice. Mai mult decat atat, din anul 2015, se incearca cresterea acestei plante si in Romania, in cadrul Statiunii de Cercetare si Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau.

Frunzele acestui copac sunt, de obicei, uscate si se transforma intr-o pudra verde. Fructele, semintele si fructele sunt, de asemenea, comestibile. În plus, acest ingredient se foloseseste inclusiv in scopuri medicinale.

Aceasta planta are numeroase beneficii asupra sanatatii, remarcandu-se prin faptul ca este un bun antioxidant, dar reuseste, in plus, sa tina la distanta diabetul, microbii, inflamatiile si colesterolul, sustin specialistii. Un studiu realizat in Arabia Saudita arata faptul ca frunzele si scoarta de moringa sunt bune si in lupta impotriva cancerului, asadar ar putea fi folosite in compozitia medicamentelor ce trateaza aceasta boala. Totusi, unii doctori atentioneaza asupra faptului ca aceste efecte au fost testate pe animale sau pe esantioane prea mici, asadar studiile ar trebui facute mai in amanunt.

Pudra de moringa este benefica inclusiv alimentatiei noastre, intrucat este bogata atat in proteine, cat si in fier. Specialistii de la Ecology of Food and Nutrition afirma faptul ca planta contine de patru ori mai multa vitamina A decat morcovii, de sapte ori mai multa vitamina D decat portocalele, de patru ori mai mult calciu decat laptele de vaca si de trei ori mai mult potasiu decat bananele.

Poti incerca sa adaugi o lingurita de moringa in smoothie-uri sau in fresh-urile de fructe. De asemenea, moringa poate fi unul dintre ingredientele pentru dulciurile coapte, precum placintele sau briosele cu dovleac sau in tartele de ciocolata. Totodata, o poti servi si la pranz, adaugata, spre exemplu, in supa.

Datorita numeroaselor sale beneficii, aceasta planta a fost o inclusa in compozitia produselor de make-up, in demachiante, in cremele de fata, dar si in produsele pentru par.
De unde achizitionam pudra de moringa? Este foarte simplu, caci se poate gasi mult mai usor decat crezi. Se poate gasi online, pe site-urile care comercializeaza produse naturale sau la plafar.

sursa: elle.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: pudra de moringa  un aliment-minune