Proteina care ne prelungeste viata

Posted by Alin Marinescu on Sunday, February 4, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru sirtuina

A fost descoperita o proteina care ne poate face sa traim mai mult. Cercetatorii au facut experimente pe musculite de otet si vor sa inceapa testele si pe oameni. Deja de cativa ani se banuieste ca sirtuina, o proteina cu rol important in procesele metabolice, este responsabila pentru longevitate.

Asa ca specialistii Universitatii Brown si-au testat teoria pe Drosophila melanogaster, musculita de otet. Au modificat genetic mai multe exemplare, pe care le-au impartit in doua grupe: unele care au in exces aceasta proteina in organism si altele la care nu este prezenta.

Musculitele cu mai multa sirtuina au trait mai sanatos si mai mult cu 20 la suta fata de una normala, iar cele fara aceasta proteina au murit cu 20 la suta mai devreme decat ar fi trebuit. Cercetatorii au descoperit ca, desi aveau elemente nutritive si grasimi in corp, musculitele fara aceasta proteina nu au putut sa le metabolizeze.

Ca sa faceti o comparatie, oamenii au in corp sapte sirtuine, dintre care trei sunt localizate in mitocondrii, producatoarele de energie. Musculitele de otet, in schimb, au o singura astfel de proteina. Expertii americani vor acum sa inceapa experimentele si pe subiecti umani.

sursa: digi24.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: proteina care ne prelungeste viata