Proprietatile ascunse ale coriandrului asupra sanatatii

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, October 28, 2015 Under: Stiri din Sanatate

În afară de proprietățile sale culinare, coriandrul este bun pentru sănătatea ta. Proprietatea cea mai puțin cunoscută a coriandrului este capacitatea de reducere a crampelor menstruale. Acesta întărește sistemul imunitar și, pentru că este bogat în fier, ajută în lupta împotriva anemiei.

Această plantă adaugă o aromă delicioasă supelor, cremelor și cărni. Frunzele sale sunt similare cu cele ale pătrunjelului și îi poți folosi semințele ca un condiment în mâncarea zilnică.

Iată care sunt proprietățile coriandrului:

Mai întâi de toate, este de remarcat faptul că coriandrul este bogat în uleiuri care pot îmbunătăți funcția sistemului digestiv. În plus, este o plantă care conține o mulțime de vitamine, în special vitaminele A și K, dar și B, C și E și stimulează apetitul.

Coriandrul conține o mulțime de alte substanțe nutritive și minerale precum calciu, potasiu, magneziu și fosfor. Acesta ajută la eliminarea substanțelor toxice din organism prin urină sau transpirație.

Dacă ai probleme cu sistemul respirator, încercă să bei un o cană de ceai fierbinte, făcut cu o mână de frunze de coriandru. Acest lucru te ajută să elimini mucusul din plămâni, laringe și nas. Este recomandat atunci când ești răcită, mai ales iarna.

Femeile care au probleme cu laptele după naștere, ar trebui să încerce să bea ceai de coriandru. În plus, această plantă este bună pentru atenuarea simptomelor de insuficiență hepatică, curăță organismul de bacterii și elimină colesterolul ”rău” din sânge.

Coriandrul sau Sativum Coriandrum conține șase tipuri de acizi, în special acidul ascorbic sau vitamina C, astfel oferă o mulțime de beneficii pentru sănătatea ta.

În plus, coriandrul trebuie să devină cel mai bun prieten al femeilor. Ceaiul de coriandru este perfect pentru reducerea sau echilibrarea modificărilor hormonale legate de ciclul menstrual. A fost demonstrat că atenuează crampele menstruale.

Coriandrul îmbunătățește funcțiile importante ale organelor și glandelor. Ajută la îmbunătățirea sănătății și la buna funcționare a ficatului, pancreasului, plămânilor, stomacului și a glandelor endocrine.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: coriandru  beneficii coriandru  proprietatile coriandrului  stiri din sanatate