Produse esentiale pentru ingrijirea pielii pe care orice femeie ar trebui sa le foloseasca

Posted by Alin Marinescu on Saturday, July 7, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Dupa varsta de 30 de ani, structura pielii incepe sa se schimbe. Colagenul, elastina si nivelul acidului hialuronic incep sa scada, pe masura ce hormonii fluctueaza, iar primele efecte nocive ale expunerii la soare incep sa se vada. Din fericire, exista masuri preventive pe care sa le iei din timp, astfel incat sa nu te confrunti prematur cu efectele imbatranirii. Iata cinci produse esentiale pe care ar trebui sa le folosesti:

Crema sau ser cu retinol. Retinolul este ingredientul minune pentru pielea ta. Stimuleaza productia de colagen, care contribuie la mentinerea elasticitatii pielii. Are numeroase alte beneficii majore, printre care uniformizarea culorii pielii, combaterea acneei si estomparea ridurilor fine prin stimularea reinnoirii celulare. Alege o crema sau un ser cu retinol adecvata varstei tale. Cele mai multe produse care contin acest ingredient specifica varsta de la care pot fi folosite. Retinolul sensibilizeaza pielea la razele UV, de aceea este de preferat sa aplici crema cu retinol seara.

Lotiune fara sapun pentru spalarea tenului. Dupa varsta de 30 de ani, bariera naturala de protectie a pielii incepe sa fie mai subtire, ceea ce inseamna ca dupa aceasta varsta pielea este mai uscata si mai predispusa la iritatii. Iar produsele pentru spalarea tenului pot subtia si mai mult aceasta bariera naturala de a protectie a tenului. Alege o lotiune fara sapun pentru spalarea tenului, de preferat una care curata bland, fara sa contina iritanti asa cum sunt parfumul sau colorantul.

O crema de zi hidratanta cu factor de protectie solara (SPF). Începe-ti fiecare dimineata aplicand o crema hidratanta cu factor de protectie solara. Desi nu sunt riscuri sa suferi de arsuri solare in drum spre birou, chiar si cele mai mici niveluri de radiatii UV de zi cu zi se acumuleaza de-a lungul vietii, provocand aparitia prematura a ridurilor. Foloseste o crema hidratanta cu factor de protectie SPF 30 in fiecare zi, indiferent de anotimp.

Un ser sau o crema cu vitamina C. Pielea ta are nevoie de un antioxidant care sa o protejeze, iar vitamina C este alegerea perfecta. Vitamina C blocheaza degradarea celulara, neutralizand radicalii liberi, responsabili pentru imbatranirea pielii. Radicalii liberi din mediul inconjurator afecteaza celulele pielii, cauzand imbatranirea prematura a tenului. Vitamina C actioneaza precum un scut impotriva acestora, dar are si alte beneficii, precum stimularea productiei de colagen, o proteina care face parte din structura pielii si care ii ofera fermitatea.

O lotiune hidratanta pentru corp. Dupa varsta de 30 de ani, pielea nu mai poate retine apa la fel de eficient, iar acest lucru este valabil nu doar pentru ten, cat si pentru restul corpului. Aplica cu regularitate o crema sau o lotiune de corp pentru a mentine pielea hidratata si sanatoasa. Alege produse cu o textura usoara, care se absorb rapid in piele si nu iti dau senzatia de piele uleioasa sau incarcata. Trebuie sa o folosesti cu regularitate, de aceea ai nevoie de un produs cu formula lejera si eficienta. sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: produse esentiale pentru ingrijirea pielii pe care orice femeie ar trebui sa le foloseasca