Probleme de sanatate rezolvate cu fructe de soc

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 10, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru fructe de soc

Bobitele mici si negre ale socului ascund ascund numerosi nutrienti care le confera efecte terapeutice uimitoare. Fructele coapte de soc contin 80- 95 % apa, rutozid, izocvercetina, antocianini, aminoacizi, acizi organici: citric, chimic, malic, sichimic; taninuri, zaharuri (maxim 9 %), vitamina C (de doua ori mai bogate dacat lamaile si portocalele), vitamine din complexul B, saruri minerale-foarte bogate in potasiu (300 mg %), bogate in calciu (35 mg %), moderat magneziu (9 mg %); provitamina A etc.

Iata cateva afectiuni care pot fi tratate cu fructe de soc, folosite sub forma de tinctura sau suc: 

1. Raceala si gripa
Cercetarile efectuate au constatat ca substantele continute de fructele de soc negru anihileaza mecanismul enzimatic prin care virusurile patrund in celulele sanatoase, stopand astfel boala si grabind vindecarea.

Socul negru are efect sudorific, decongestionant, expectorant, emolient, antipiretic (scade febra), protejeaza mucoasa respiratorie, reduce durerile de cap si durerile musculare si este foarte util in raceala, gripa, febra, rinite inflamatorii, tuse uscata, faringita, amigdalita, sinuzita, bronsita, astm bronsic, pneumonie.

Bogate in flavonoide, molecule cu actiune antialergica si antiinflamatoare, extractele din fructele de soc negru sunt eficiente pentru a atenua simptomele cauzate de raceala, febra sau gripa, reducand durata si recurenta episoadelor.

2. Imunitate scazuta
Extractul de soc negru are efect imunostimulator puternic, mai ales in perioadele cand esti predispus la raceli sau gripa (imunitate deficitara).

Extractele din fructe de soc negru au un efect imunomodulator mediat de o crestere a productiei de citokine, care activeaza fagocitele si imbunatateste migrarea acestora spre locul infectiei, precum si un efect antiviral bine definit.
De asemenea, cand apar primele simptome ale unei eruptii herpetice (herpes facial, herpes genital) administrarea sucului de soc negru este foarte eficienta.

3. Tonic general al organismului
Socul negru aduce un plus de energie si vitalitate in stari de oboseala cronica si stres, activeaza metabolismul celular, protejeaza celulele de radicalii liberi (efect antioxidant), calmeaza sistemul nervos, prelungeste tineretea biologica.
Antocianinele au proprietati antioxidante cu efect protector contra cancerului, bolilor cardiovasculare si bolilor legate de imbatranire (de exemplu, cataracta).

Tulburari de vedere (inclusiv nocturna), tulburari de tranzit intestinal, avitaminoza, convalescenta: se administreaza cate 3 lingurite / zi.

Odata cu vindecarea racelii si a gripei, se vor diminua si alte simptome, cum ar fi durerile musculare, febra sau starile de slabiciune.

S-a constatat ca substantele bio-active din fructele de soc blocheaza infectarea celulelor sanatoase, stopand boala.
Este cunoscut faptul ca nici un medicament nu are efectele atat de sigure precum extractul din fructele de soc negru.

4. Boli si afectiuni ale pielii
Socul negru accelereaza procesele de dezintoxicare si de vindecarea a eruptiilor in unele boli de piele grave, rezistente la tratamentele clasice (psoriazis, alergie cutanata etc.)

Au rol laxativ si depurativ, ajutand in tratamentul acneei, eczemei alergice si al altor boli de piele.
Tratamentul se face minimum 3 luni, pentru ca procesele de dezintoxicare sa fie complete.
Pe parcursul tratamentului se elimina din alimentatie carnea, zaharul si produsele cu aditivi alimentari, care au un rol extrem de nefast in aceasta categorie de afectiuni.

5. Detoxifierea organismului
Socul are efecte de detoxifiere excelente, extrage apa si toxinele din organism (dezintoxica in profunzime) facilitand eliminarea acestora pe cale naturala, prin transpiratie (efect sudorific), urina (efect diuretic), fecale (efect laxativ).

6. Reumatismul si guta
Socul negru are proprietati diuretice, analgezice si antiinflamatoare articulare, fiind folosit cu succes (in cure de lunga durata) in artrita, artroza, nevralgii intercostale, sciatica.

Ajuta la eliminarea uratilor din organism fiind un ajutor pretios in guta. Se face un tratament de lunga durata cu tinctura de fructe de soc.

O lingurita diluata in 1/2 pahar de apa se ia de 3 ori pe zi, inainte de masa. Tratamentul dureaza minimum 60 de zile si se incepe in ultimele saptamani de vara, pentru ca efectele maxime sa fie in lunile octombrie-noiembrie, cand aceste afectiuni au de obicei manifestari acute.

Cele mai puternice efecte s-au inregistrat in reumatismul cronic degenerativ.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: probleme de sanatate rezolvate cu fructe de soc