Probleme de sanatate provocate de colanti

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, March 21, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Foarte multe femei poarta colanti. Sunt comozi, acesta fiind principalul motiv pentru care se gasesc in garderoba lor. insa, ceea ce ar trebui sa stii este faptul ca acesti pantaloni pot fi de vina pentru aparitia unor probleme de sanatate. Iata le ce riscuri te expui.

Colantii te pot imbolnavi. Iata cum:

Colantii sunt alesi de multe femei care fac sport. Asa cum spuneam mai sus, sunt comozi, practici. insa, este bine sa cunosti si riscurile la care te expui atunci cand ii porti. Materialul sintetic din care sunt facuti colantii nu lasa pielea sa respire. Din acest motiv pielea ta poate avea de suferit. Este indicat ca atunci cand alegi colantii, sa fii atenta la materialul din care sunt confectionati. Sunt recomandati cei din bumbac deoarece lasa pielea sa respire.
Foliculita se numara printre problemele cauzate de colantii purtati des. Se manifesta prin aparitia unei zone rosiatice la nivelul pielii. Zona respectiva poate fi dureroasa la atingere. Daca nu iei masuri dupa aparitia acestei probleme, lucrurile se pot agrava. Astfel, foliculita se poate transforma intr-o pustula care acumuleaza infectie. Foliculita apare daca porti colanti foarte mulati, confectionati din materiale sintetice. in plus, riscul creste daca nu ii speli dupa ce faci sport si transpiri in ei.

Colantii pot duce la aparitia disconfortului din zona abdomenului, la aparitia gazelor si a durerilor abdominale. Daca sunt foarte stransi, atunci vor pune presiune asupra abdomenului. De aceea este recomandat sa purtam pantaloni mai largi. Acestia nu vor impiedica organimul sa isi desfasoare activitatea. Asadar, daca obisnuiesti sa porti colanti, ai grija sa ii alegi pe cei confectionati din bumbac. Asta pentru a evita problemele care pot sa apara la nivelul pielii. De asemenea, nu trebuie sa fie foarte stransi, deoarece risti sa te confrunti cu disconfortul abdominal, cu gazele la stomac.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: probleme de sanatate provocate de colanti