Principalele motive pentru care nu ai un somn linistit vara

Posted by Alin Marinescu on Saturday, June 9, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Daca somnul tau este tulburat noaptea, credem ca am gasit cauzele acestui efect.

1. Camera ta este probabil supraincalzita. Unul dintre motivele pentru care intampini probleme ale somnului este imposibilitatea corpului de a se adapta la diferenta de temperatura. Pozitionarea in patul tau in timpul somnului langa o sursa de aer, vara, este foarte importanta pentru a-ti ajuta corpul sa ramana la temperatura normala. Un pat care este prea rece sau prea cald poate afecta calitatea somnului.

2. Nu dormi adanc? Pe parcursul noptii, intri in diferite stagii ale somnului? Senzatia de cald care apare atunci cand cazi intr-un somn adanc intervine datorita lipsei hormonilor de calitate de care corpul are nevoie. Acest lucru inseamna ca nu vei mai avea energia necesara pentru activitati psihice si vei te vei simti slabit pe tot parcursul zilei.

3. Alergiile. Toata lumea se confrunta cu alergiile de sezon in aceasta perioada. Acestea pot ingreuna somnul. Alergiile de sezon pot crea probleme ale somnului, mai ales alergiile la polen.

4. Planurile pentru vacanta de vara nu sunt tocmai potrivite pentru o buna igiena a somnului. Știm cu totii ca vara este anotimpul perfect pentru a merge in vacante. Dar cu toate ca ne dorim sa vizitam si sa ne distram cat mai mult, nu ar trebui sa sarim peste orele de somn. Schimbarile de fus orar afecteaza sanatatea somnului. Chiar daca nu te simti foarte obosit pe parcursul vacantei, organismul tot poate fi dat peste cap. Ideal ar fi ca atunci cand calatorim intr-o tara cu fus orar diferit sa incercam sa respectam programul de somn pe toata perioada vacantei. Cel mai bun lucru de facut ar fi sa incerci sa te relaxezi fara ca telefonul tau sa fie prin preajma inainte de culcare.

5. Mananci tarziu. Atunci cand mananci, corpul tau pierde energie pentru a transforma mancarea in bagaje de energie, care cresc rata metabolismului. Aceasta crestere a metabolismului, creste la randul sau si temperatura corpului si prin urmare corpul tau va fi mai cald si iti va lua ceva timp sa adormi. In plus, alcoolul baut inainte de somn iti poate perturba somnul pentru prima jumatate a noptii.

6. Asternuturile tale nu sunt cele potrivite. Toata lumea iubeste sa se simta confortabil, comod si bine invelit pe parcursul iernii, dar tu trebuie sa stii ca odata cu venirea sezonului cald asternuturile trebuie schimbate. Doctorii recomanda invelisuri care te fac sa te simti confortabil in timpul somnului – cum ar fi perne de racire si asternuturi de bumbac.

7. Apusurile tarzii pot afecta ora ta de somn. Orele pe care le petreci in plus seara, pe parcursul verii pot fi un plus pentru activitatile tale, dar este un minus pentru corpul tau pentru ca iti va fi greu sa te trezesti devreme. Pentru a putea sa adormi devreme chiar si pe timpul verii cand este inca lumina afara ar fi indicat sa acoperi geamurile cu o draperie care sa iti intunece camera.

sursa: elle.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: principalele motive pentru care nu ai un somn linistit vara