Principalele avantaje ale dietei vegane

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, June 26, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Intrucat exista o legatura stransa între consumul de produse de origine animal si aparitia bolilor, tot mai multe persoane aleg sa devina vegetariene si sa consume si mai multe ceaiuri din plante. Afla care sunt avantajele unei astfel de diete! 

Imbunatateste starea de spirit. Studiile arata ca o dieta bogata în produse proaspete mareste nivelul de hormoni care declanseaza starea de bine. Spre exemplu, consumul de broccoli si fructe de padure asigura necesarul de magneziu, mineral responsabil cu îmbunatatirea starii de spirit si cu redarea energiei. Celelalte substante fitochimice din fructe, legume si plante au rol calmant.

Te ajuta sa slabesti. Adeptii regimului vegetarian nu numai ca sunt mai sanatosi, dar sunt si mai slabi. Prin urmare, consumul regulat de fructe si legume si renuntarea la carne si alimente procesate ajuta la scaderea în greutate si la diminuarea grasimii. Vegetarienii consuma, în medie, mai putine calorii fata de cei care mananca produse de origine animala, ceea ce îi ajuta sa îsi mentina greutatea dupa ce slabesc. 

Protejeaza inima. Pastreaza-ti inima sanatoasa cu ajutorul fructelor, legumelor si cerealelor integrale. S-a constatat ca o dieta bogata în vegetale ajuta la scaderea tensiunii arteriale si protejeaza inima de afectiunile cardiace, care pot aparea chiar si pe cale ereditara. A fi vegan reduce riscurile cu o treime. 

Ajuta digestia. Cu cat vei manca mai multe fructe, legume si cereale, vei observa ca digestia ta se va îmbunatati si nu vei risca, astfel, sa ai probleme nici la nivelul stomacului, nici la nivelul intestinelor. Pe de alta parte, carnea este cel mai greu de digerat, de aceea persoanele care mananca des proteina animala pot suferi de indigestie, gastrita sau chiar cancer. 

Te ajuta sa traiesti mai mult. Studiile spun ca cei care urmeaza o dieta vegana pot trai chiar si cu 10 ani în plus fata de o persoana care mananca orice. Polifenolii care se regasesc în alimentele vegetale sunt reponsabili pentru longevitate si înlaturarea stresului. sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: principalele avantaje ale dietei vegane