Primul semn al Alzheimerului nu este, întotdeauna, pierderea memoriei

Posted by Alin Marinescu on Monday, February 20, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Alzheimer

Majoritatea dintre noi credem că principalul simptom al Alzheimerului este pierderea memoriei. Greșit, spun cercetătorii. Există și alte semne, mai puțin evidente, care anunță temuta boală.
Ultimele cercetări realizate la  Northwestern University’s Cognitive Neurology and Alzheimer’s Disease Center încearcă să schimbe preconcepțiile referitoare la bolile degenerative.
Potrivit doctorului Emily Rogalski, simptomele maladiei Alzheimer depind de regiunea creierului afectată. ”Mulți bolnavi de Alzeimer nu sunt incluși în studii clinice pentru că nu prezintă pierderi de memorie ci au alte simptome mai puțin evidente,” a explicat expertul.

Există însă câteva semne cheie care pot indica prezența bolii:

 LIPSA INHIBIȚIILOR
”Cineva care este, de obicei, timid poate merge la un străin să încerce să îl îmbrățișeze sau să îl sărute,”adaugă dr. Rogalski.

PROBLEME DE LIMBAJ
Acestea apar, în special, în cazurile de afazie primară progresivă, o formă de demență care afectează abilitatea de a procesa și de a articula cuvintele.
Pacienții pot avea probleme în a forma fraze, vorbesc foarte rar și nu reușesc să pronunțe corect cuvintele.

PROBLEME DE SCRIERE
Cineva care, în mod normal, nu avea astfel de probleme, nu mai știe să scrie corect sau nu poate să scrie deloc, nici măcar să își facă semnătura.

DIFICULTĂȚI LA CITIRE
Pentru cineva afectat de demență devin foarte greu să citească un paragraf dintr-un ziar sau dintr-o carte.

Sursa: www.doctorulzilei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: primul semn al alzheimerului nu este  întotdeauna  pierderea memoriei