Previne si poate tine sub control mai multe boli

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 16, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru oase sanatoase

Bogata in proteine, mazarea este o planta leguminoasa care previne si poate tine sub control mai multe boli. Iata ce efecte are asupra sanatatii:

Oase sanatoase

Doar o ceasca de mazare contine 44% din vitamina K, care ajuta la patrunderea calciului in interiorul oaselor. Totodata, este o sursa importanta de vitamina B, care ajuta la prevenirea osteoporozei.

Reduce colesterolul rau

Niacinul din mazare contribuie la reducerea productiei de trigliceride si a lipoproteinelor cu densitate foarte scazuta. Rezultatatul este un colesterol mai redus, cresterea colesterolului HDL si scaderea trigliceridelor.

Previne bolile cardiace

Multi compusi antioxidanti si antiinflamatori sustin vasele sanguine sanatoase. Formarea placii de-a lungul peretilor vaselor de sange incepe cu stres cronic, stres oxidativ excesiv si inflamatie. Cantitatile generoase de vitamina B1 si folat, B2, B3 si B6 reduc nivelurile de homocisteina care sunt factori de risc pentru bolile de inima.

Ajuta la mentinerea greutatii

Mazarea are un continut scazut de grasime. O ceasca de mazare are mai putin de 100 de calorii, dar o multime de proteine, fibre si oligoelemente.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: previne si poate tine sub control mai multe boli