Precautii in utilizarea plantei coada calului

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, July 11, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Plantele contin componente active care pot provoca reactii adverse sau care pot interactiona cu alte plante, cu suplimentele alimentare sau cu medicamentele. Din aceste motive, tratamentele cu plante trebuie administrate cu precautie si sub indrumarea unui specialist. Remediile pe baza de coada calului provenite din specia Equisetum arvense sunt considerate sigure atunci când sunt utilizate corespunzator.

Folositi doar produse de la producaatori autorizati. Nu se recomanda utilizarea prelungita a acestei plante. Administrarea orala de coada calului poate cauza scaderea concentratiilor de vitamina B1 (tiamina). Daca luati remedii pe baza de coada calului in mod regulat, trebuie sa luati zilnic si multivitamine, sau cel putin un supliment pe baza de complex B.

Persoanele cu afectiuni ale inimii sau rinichilor sau care au guta nu trebuie sa foloseasca coada calului. Nu beti alcool regulat daca faceti treatment cu coada calului, deaorece coada calului va duce la scaderea concentratiilor de tiamina. Coada calului poate duce la eliminarea excesiva a potasiului din organism. De aceea, persoanele cu deficit de potasiu nu trebuie sa foloseasca coada calului.

Femeile insarcinate sau care alapteaza nu trebuie sa foloseasca coada calului. Coada calului poate accentua efectele anumitor medicamente. Din acest motiv, persoanele care iau medicamente trebuie sa consulte medicul inainte de a incepe un tratament cu coada calului. Alcoolul – Persoanele care sufera de alcoholism cronic pot avea concentratii scazute de vitamina B1 (tiamina). Deoarece coada calului poate duce la scaderea concentratiei de tiamina, coada calului nu trebuie folosita de catre alcoolici.

Guma de mestecat sau plasturii cu nicotina – Coada calului contine cantitati mici de nicotina. De aceea, nu trebuie folosita daca folositi plasturi sau guma de mestecat cu nicotina.

Digoxin – Coada calului poate determina scaderea concentratiei de potasiu din organism (hipokalemia). Persoanele cu aritmii cardiac si cele care fac tratament cu digoxina nu trebuie sa foloseasca coada calului.

Diuretice – Coada calului are propritati diuretice, ceea ce inseamna ca ajuta la eliminarea lichidelor in exces din organism. Persoanele care iau medicamente diuretice nu trebuie sa foloseasca coada calului deoarece exista riscul deshidratirii sau al hipokalemiei.

Litiu – Coada calului poate interfera cu mecanismul de eliminare a litiului din organism, ducând la acumularea de concentratii periculoase de litiu. Nu folositi coada calului daca faceti tratament pe baza de litiu.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: precautii in utilizarea plantei coada calului