Postura eliminarii aerului va poate scapa de grasimea nedorita

Posted by Alin Marinescu on Thursday, February 15, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru grasime abdomen

Grasimea de pe abdomen nu doar ca este inestetica si va afecteaza increderea in sine si deci calitatea vietii, dar este uneori corelata de medici cu proasta functionare a anumitor organe interne. Asadar, trebuie sa va mobilizati sa scapati inteligent de depozitele de grasime din aceasta zona, nu doar pentru cresterea ego-ului, ci pentru ca, ignorand acest aspect, va periclitati sanatatea. Yoga vine puternic din spate cu variante simple si eficiente, care pot fi practicate fara limita de varsta, dar este important sa intelegeti ca este necesar sa va concentrati si asupra alimentatiei, intrucat aceasta sta la baza cladirii unui corp armonios.

Postura eliminarii aerului (gazelor) tonifica si ea musculatura din regiunea abdominala, venind la pachet cu multe alte beneficii, printre care: masajul organelor abdominale, inlaturarea durerilor lombare, imbunatatirea metabolismului, reglarea nivelului de aciditate al stomacului. Aceasta postura este inclusa in clasele de yoga antiaging, dar si de healing, datorita efectelor sale terapeutice si de regenerare.

Tehnica de executie: aceasta se realizeaza pornind din pozitia intins la sol, pe spate. Trageti apoi picioarele catre abdomen, astfel incat genunchii lipiti intre ei sa ajunga pe cat posibil sub barbie, iar calcaiele sa fie cat mai aproape de baza coapselor. In continuare, in timp ce inspirati, prindeti gambele cu mainile si aduceti picioarele indoite cat mai aproape de trunchi si mentineti pozitia timp de 60-90 de secunde, apoi expirati incet in timp ce eliberati genunchii din stramtoare. Repetati postura de cinci ori, cu o perioada de relaxare de 15 secunde intre fiecare. Incercati sa faceti toate aceste posturi in fiecare zi de trei-cinci ori, cu o zi pauza.

sursa: taifasuri.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: postura eliminarii aerului va poate scapa de grasimea nedorita