Porumbul fiert ingrasa? Cum sa-l consumi corect

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, July 18, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Porumbul fiert protejeaza inima, rinichii, ficatul, sistemul nervos si ofera vitalitate pe termen lung. In aceasta perioada porumbul fiert  este o gustare des intalnita. Dar te-ai gandit ca, in loc sa-l consideri o exceptie de la dieta, te-ar putea ajuta sa fii in forma? Procesul de fierbere nu determina pierderea proprietatilor curative in cazul porumbului. Potrivit studiilor de specialitate, vitaminele si aminoacizii raman in porumbul fiert intr-o proportie mare, ceea ce transforma aceasta mancare delicioasa intr-un remediu util pentru energie si vitalitate. Nu trebuie sa te mai temi ca porumbul fiert ingrasa. Daca este consumat si preparat corect, porumbul ajuta la scaderea in greutate.
 
Iata cateva motive pentru care ar trebui sa mananci porumb fiert:
 
1. Oxigenare si protectie a inimii. Compusii de porumbul fiert maresc elasticitatea vaselor de sange, crescand cantitatea de elastina. Acest lucru ofera o oxigenare mai buna pentru intregul organism si scade riscul de aritmii, accidente vasculare cerebrale si atacuri de cord.
 
2. Atenueaza greata si insomnia. Consumul de porumb fiert dimineata, timp de cel putin 15 zile, va reduce semnificativ senzatia de greata, durerile de cap, oboseala sau insomnia.
 
3. Accelereaza arderea grasimilor. Potrivit studiilor de specialitate, daca vei include in dieta zilnica 150g de porumb fiert vei obtine rapid o silueta remodelata. Consumul de porumb fiert poate duce la pierderea in greutate datorita unui mecanism molecular care grabeste degradarea grasimilor. Astfel, gustarea ta preferata se poate transforma intr-un remediu extrem de eficient pentru un corp tonifiat. Deci, nu te mai teme ca porumbul fiert ingrasa! Consuma-l corect si nu vei avea parte de centimetri in plus. 
 
4. Stimuleaza memoria. Compusii azotati ciclici prezenti in porumbul fierbinte stimuleaza capacitatea de sinteza rapida si functiile de memorare.
 
5. Protejeaza plamanii. Porumbul fiert contine un carotenoid numit beta-criptoxantina, care previne cancerul pulmonar. 
 
6. Revitalizeaza organismul. 200g de porumb fiert furnizeaza 15% din necesarul zilnic de vitamina B5, dandu-ti impulsul necesar pentru a depasi momentele solicitante.
 
7. Contribuie la prevenirea bolii Alzheimer. Cercetatorii germani au descoperit ca un consum constant de tiamina, prin intermediul porumbului fiert,  poate reduce rata imbatranirii creierului cu 5-10% pe an la femei si cu 2-6% pe an la barbati, avand astfel un rol profilactic in prevenirea maladiei Alzheimer.
 
8. Reduce colesterolul. Porumbul fiert este o sursa de vitamina E,  care participa la procesul de reinnoire a celulelor si produce cantitati crescute de oxigen in sange, contribuind la eliminarea grasimilor nocive si reducerea nivelului de colesterol.
 
9. Are efect diuretic. Datorita continutului ridicat de fibre, porumbul fiert regleaza circulatia la nivelul intestinului. Este, de asemenea, un bun diuretic si, consumat regulat, poate impiedica retentia apei in organism (picioarele umflate sunt un simptom comun al acestei probleme). In plus poate contribui la ameliorarea  cistitei cronice, aterosclerozei, nevrozelor, gastritei, ulcerului, diskineziei biliare, reumatismului si arteritei.
 
10. Incetineste procesul de imbatranire. Consumul de porumb fiert pe o perioada de minimum 25 de zile poate creste cu pana la 7-8% lungimea totala a retelei de vase de sange. Acest lucru are ca efect reducerea acumularii de toxine in organism, incetinirea imbatranirii si prevenirea bolilor.
 
Cum trebuie consumat. Fierberea sau gatitul la aburi sunt metodele sanatoase de preparare a porumbului. Ofera o aroma intensa si nu permit pierderea vitaminelor. Daca vrei sa experimentezi ceva nou, incearca sa prepari porumbul si pe gratar.
 
Pentru a obtine beneficiile nutritionale, este important sa nu servesti porumbul cu unt sau alte sosuri grase. In caz contrar va creste foarte mult continutul de calorii si grasimi, iar porumbul este deja bogat in carbohidrati. In schimb, poti utiliza diferite condimente pentru a intensifica gustul fara sa te temi ca va trebui sa petreci ore in plus la sala dupa aceea. sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: porumbul fiert ingrasa? cum sa-l consumi corect