Ponturi alimentare care reduc colesterolul

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 31, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru reducere colesterol

Exista numeroase medicamente care promit sa regleze colesterolul si sa scada grasimile din sange. insa poti obtine acelasi efect si modificand putin alimentatia.

Din pacate, acestea, la fel ca preparatele medicamentoase, produc efecte pe termen scurt. Doar obiceiurile alimentare sanatoase pot avea castig de cauza in aceasta problema. Cu alte cuvinte, fie ca optezi pentru adoptarea unui stil alimentar mai sanatos sau urmezi un tratament, daca ulterior faci excese alimentare si preferi mancarea consistenta si bogata in grasimi, eforturile tale sunt in zadar.

Apa de ovaz poate fi de ajutor

O sursa valoroasa de fibre solubile, ovazul este un remediu eficient in lupta cu colesterolul crescut. Pentru a beneficia de calitatile lui, il poti consuma in iaurturi sau in diverse remedii.

De asemenea, poti bea apa de ovaz, pe care o faci din 3 linguri de cereale la un litru de apa si o lasi peste noapte. O bei pe parcursul zilei urmatoare.

Tine dieta mediteraneana

Se spune ca este cea mai sanatoasa dieta de slabit din cate s-au inventat si este ideala si pentru mentinerea sanatatii. Dieta Mediteraneana este un regim alimentar bazat pe consumul de legume, fructe, ulei de masline si peste. Studiile au aratat ca aceasta dieta protejeaza inima si curata vasele de sange care o alimenteaza.

Mananca multe fructe, legume, ulei de masline, cereale integrale, nuci, fasole, seminte, ierburi aromatice si condimente. De doua ori pe saptamana consuma peste sau fructe de mare, pentru ca au acizi grasi Omega-3, care previn afectiunile cardiace.

Bine de stiut!

Boabele de mustar pot reduce colesterolul „rau“. Consuma cate o lingurita de boabe de mustar, de 3 ori pe zi, inainte de masa, pe o perioada de 30 de zile.

Solutii simple anticolesterol

Usturoiul are proprietati anticoagulante, scade grasimile sangvine si reduce riscul de formare a placilor de aterom. De aceea, e bine sa consumi zilnic usturoi proaspat, daca te stii cu colesterolul marit.

Otetul de mere are si el capacitatea de a scadea atat colesterolul LDL, cat si trigliceridele. E bine sa tii o cura de o luna, timp in care sa bei dimineata un pahar cu apa in care adaugi o lingurita cu otet.

Consuma ulei de masline zilnic, cate o lingura pe stomacul gol, ca sa tii sub control colesterolul si trigliceridele.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ponturi alimentare care reduc colesterolul