Polipii neindepartati pot afecta inclusiv urechea

Posted by Alin Marinescu on Thursday, January 18, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru polipii nazali

Polipii sau vegetația adenoida reprezinta un țesut limfoid crescut prea mult în spatele nasului. Neîndepartați, pot duce la slabirea auzului sau apariția unor malformații ale feței, avertizeaza seful secției ORL, din cadrul Spitalului Clinic de Urgența pentru Copii „Maria Sklodowska Curie”, dr. Manuela Rizescu.
 
Potrivit specialistului, cauzele apariției vegetației adenoide sunt de natura genetica, iar cel mai adesea, ea se dezvolta în jurul varstei de 3 ani. „Aceasta crestere se realizeaza nu de la raceli, de la poluare sau de la alte cauze la care se gandesc parinții, ci se mosteneste genetic. Întotdeauna veți gasi în familie ca parinții au fost si ei operați de acest lucru”, a explicat dr. Manuela Rizescu, într-un interviu pentru SanatateaTV.ro.

Între problemele de sanatate provocate de polipi se numara insuficiența respiratorie, otita, sinuzita sau rinita. „Vegetația adenoida, în afara ca produce insuficiența respiratorie, produce si foarte multe secreții, care strica organele din jur, cum ar fi urechile, prima data le ataca, dupa produce sinuzite, produce multa tuse, bronsite”, a adaugat sefa secției ORL din cadrul Spitalului Clinic de Urgența pentru Copii „Maria Sklodowska Curie”.
 
Simptomele prezenței vegetației adenoide sunt imposibilitatea copiilor de a se odihni noaptea, tusea nocturna si matinala, predispoziția spre raceli si uneori, chiar dureri de urechi. Cea mai eficienta modalitate de îndepartare a polipilor este intervenția chirurgicala, susține medicul Manuela Rizescu. În acest context, ea a subliniat ca operația nu este foarte grea, iar perioada de recuperare este de o saptamana, timp în care copilul trebuie sa stea în casa. 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: polipii neindepartati pot afecta inclusiv urechea