Plantele care te ajuta sa dormi mai bine

Posted by Alin Marinescu on Sunday, September 9, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Rolul plantelor in ghiveci este, in primul rand, unul decorativ, dar beneficiile lor nu se opresc la asta. Nu doar ca schimba complet atmosfera din casa, dar si contribuie la curatarea aerului si ne ajuta sa avem un somn mai inistit. Iata ce plante ar trebui sa ai in dormitor pentru a te bucura de un somn odihnitor. 

Lavanda este considerata o planta-minune, care are are multe utilizari. Nu doar ca are un parfum delicat, ci si ne transmite o stare de liniste, seninatate si reverie. Atat uleiul volatil cat si florile uscate, sunt indicate in diferite afectiuni maladive in functie de proprietatile vindicative. Lavanda este una dintre numeroasele plante care te ajuta sa dormi si, in plus, este un remediu eficient impotriva anxietatii. Oamenii de stiinta au dezvaluit ca inhalarea parfumului direct de la planta are efecte sedative.

Sansevieria sau planta sarpe este utilizata in aranjamentele Feng Shui fiindca are proprietatea de a purifica aerul si absoarbe gazele nocive si praful din incapere. Este si foarte usor de ingrijit. Trebuie udata doar o data pe luna si nici nu are nevoie de multa lumina solara. Totodata, se spune ca este una dintre plantele care atrag banii in casa.  
 
Potrivit cercetatorilor, aloe vera este una dintre cele mai bune plante pentru somn, deoarece purifica aerul si il imbogateste cu oxigen. Drept urmare, daca vrei sa ai parte de un somn linistit, nu ezita sa pui ghivece cu aloe vera in toate colturile casei, mai precis la ferestre, intrucat planta este o mare iubitoare de lumina si soare. 
 
Iasomia nu numai ca imbunatateste somnul, dar te ajuta sa fii si mai productiv la serviciu a doua zi, spun specialistii. Iasomia a fost folosita inca din cele mai vechi timpuri pentru calmarea sistemului nervos si imbunatatirea circulatiei. Oamenii de stiinta au subliniat faptul ca efectele pozitive ale iasomiei includ imbunatatirea calitatii somnului si a starii de spirit la trezire si scaderea anxietatii. sursa: avantaje.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: plantele care te ajuta sa dormi mai bine