Plante pe care e foarte bine sa le tii in casa

Posted by Alin Marinescu on Friday, April 13, 2018 Under: Stiri din Sanatate

O atmosfera placuta in propriul camin este obiectivul pe care orice familie si-l doreste. In afara de alte aspecte care contribuie la gasirea unei armonii in casa, si plantele care ne inconjoara au un rol foarte important. Practic, ele ar trebui considerate ca o parte din familia noastra intrucat au numeroase beneficii pentru sanatate. La aceasta concluzie au ajuns specialistii de la NASA in cadrul unui studiu temeinic. Mai jos este lista cu plantele in ghiveci care care nu trebuie sa lipseasca din locuintele noastre.

Cactusul
Genereaza oxigen si este ideal pentru ca absoarbe gazele nocive si undele electromagnetice, motiv pentru care este recomandat sa fie asezat in apropierea televizorului. Datorita faptului ca produc oxigen noaptea si elimina monoxid de carbon ziua, cactusii pot fi tinuti si in dormitor.

Iedera
Este foarte eficienta in combaterea poluarii, iar specialistii in mediu considera ca aceasta planta are o capacitate impresionanta: poate absorbi 90% din benzen, un solvent care se gaseste in vopsea, cerneala, materiale plastice, cauciuc si detergenti.

Anthuriumul
Planta originara din regiunile tropicale ale Americii este ideala pentru a fi pusa in bucatarii, pentru ca elimina amoniacul care se aduna in astfel de incaperi.

Dracena
Foarte apreciata pentru ca actioneaza impotriva acetonei, a etanolului si benzenului, prezenti in anumite amestecuri speciale folosite la fabricarea mobilei.

Crassula
Cunoscuta si sub denumirea de arborele de jad, despre crassula se spune ca strange toate energiile negative dintr-o camera. Planta este recomandata mai ales persoanelor impulsive, agitate, nervoase si foarte stresate

Crizantemele
Te-ai mutat la casa noua si tocmai ai terminat de zugravit peretii? Atunci fa rost cat mai repede de crizanteme la ghiveci. Sunt ideale in astfel de situatii pentru ca absorb vaporii eliberati de vopsea.

Palmierul doamnei
Alaturi de Anthurium, aceasta planta se potriveste foarte bine spatiilor din bucatarii. Si palmierul doamnei absoarbe amoniacul, mai ales pe cel prezent in lichidul folosit la spalat vasele.

Filodendronul
Unde se afla o soba, trebuie sa fie neaparat si o astfel de planta. Asa ne invata batranii nostri despre filodendron, planta care degaja o cantitate mare de vapori de apa si umidifica astfel camerele cu aer uscat.

Voalul miresei
Daca intr-o casa se fumeaza mult, acolo este nevoie de voalul miresei sau Chlorophytum, conform denumirii stiintifice. Planta absoarbe in 24 ore pana la 95% din monoxidul de carbon prezent in fumul de tigara.

Ficusul
Ficusul elimina formaldehida eliberata de tapet, mobila sau zugraveala. Este indicat ca aceasta planta sa fie asezata si in locurile in care exista mocheta, pentru ca absoarbe compusii organici volatili emanati de adezivul folosit pentru lipire.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: plante pe care e foarte bine sa le tii in casa