Plante care trateaza tromboflebita

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, November 8, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru rozmarin

Tromboflebita se poate trata prin preparate naturiste pe baza de plante medicinale ca de exemplu rozmarinul, lucerna, Ginkgo biloba, ghimpele, piperul de Cayenne, patlagina, hamemelis, ghimbirul, radacina de valeriana, gura lupului, gentiana, paducelul, frunzele de malin, coada soricelului, sunatoarea, coriandrul, frunzele de salcam, urzica, musetelul.

Baile la picioare cu apa calduta in care s-au adaugat infuzii concentrate din frunze de urzica si flori de musetel ajuta in calmarea simptomelor de tromboflebita. Se recomanda noaptea, inainte de a merge la somn. Un alt preparat natural pentru tratamentul bolii este tinctura din flori de salcam care ajuta la reducerea inflamatiei. De asemenea decocotul din frunze proaspete de liliac este un preparat care amelioreaza edemul picioarelor. Pentru calmarea spasmelor vaselor de sange si tratamentul tromboflebitei si varicelor sunt indicate infuziile si decocturile din frunze si flori de castan.

Decoctul din flori de margarete, iarba de trifoi, scoarta de castan si radacina de tataneasa este recomandat pentru a fi adaugat in apa calda folosita pentru baia la picioare. Are efect de a reduce simptomul de vene inflamate si piele afectata de edem. Pentru realizarea decoctului se adauga cate 2-3 linguri din fiecare ingredient la 400 ml apa clocotita si se fierbe timp de 5 minute.

Polenul ajuta in tratamentul trombozei deoarece creste rezistenta peretilor vaselor de sange si reduce simptomele bolii. Se administreaza o lingurita de polen de 2 ori pe zi. Aplicarea de felii de rosii coapte local pe piele in zonele cu varice sau vene umflate ajuta la indepartarea disconfortului. Extractul de propolis sau unguentul din propolis reprezinta produse farmaceutice care pot fi eficiente in ameliorarea simptomelor tromboflebitei.

Un alt preparat traditional este decoctul din flori de musetel, frunze de salvie, trifoi si radacina de nalba mare. Acesta se aplica local pe pielea inflamata a piciorului sau a gleznei timp de jumatate de ora.

Infuzia din hamei este recomandata in tratamentul tromboflebitei, se bea cate un pahar pe zi. De asemenea, compresele locale cu infuzie din hamei au efect bun asupra picioarelor afectate de aceasta boala, ajuta la reducerea simptomelor.

Pentru imbunatatirea circulatiei sangelui se recomanda suplimentele de coenzima Q10. L-histidina ajuta la dilatarea vaselor de sange si deci este eficienta in prevenirea si tratamentul tromboflebitei. Acetil-L-carnitina, L-cisteina si L-metionina sunt indicate pentru prevenirea acumularilor de grasime in vasele de sange si deci in scaderea riscului de tromboflebita. Suplimentele de minerale ajuta in astfel de cazuri, cele mai indicate sunt cele de magneziu deoarece subtiaza sangele si previn coagularea acestuia, dar si formarea cheagului sau a trombusului. Un alt mineral este zincul care stimuleaza sistemul imunitar al organismului si contribuie la vindecarea ulceratiilor si a tromboflebitei. Usturoiul ajuta de asemenea la subtierea sangelui si imbunatatirea circulatiei sangvine si de aceea trebuie sa faca parte din dieta persoanelor predispuse la tromboflebita.

Acizii grasi esentiali din uleiurile vegetale naturale din seminte de in scad de asemenea riscul de dezvoltare a chegurilor de sange.

Vitaminele B, C si E sunt recomandate sub forma de suplimente in cazuri de tromboflebita. Vitaminele din complexul B grabesc vindecarea si sustin functiile organismului. Vitamina C stimuleaza circulatia sangelui si previne coagularea acestuia. Vitamina E este benefica pielii, scade riscul de lipire a trombocitelor, subtiaza sangele, ajuta in procesul de vindecare a tromboflebitei.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: plante care trateaza tromboflebita