Plante care trateaza acneea. Iata cum le folosim

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, October 3, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru acnee

Se spune ca acneea e strans legata de schimbarile hormonale specifice adolescentei, dar faptul ca e cel mai frecvent intalnita la aceasta varsta nu e nici o consolare pentru adultii care sunt socati in unele dimineti de ceea ce vad in oglinda.

Statistic vorbind acneea probabil e la fel de prezenta in vietile noastre ca gripa si raceala (mai devreme sau mai tarziu, mai mult sau mai putin, mai abrupt sau mai insidios, tot ne "prinde"). Din fericire acneea nu e contagioasa, nu impune in formele grave repaus la pat ca gripa si avem cateva tratamente care pot ajuta persoana aceea care se uita oripilata la noi din cand in cand din oglinda.

Asa cum bine si succinct arata Dna Dr Daniela Catanas pe site-ul clinicii unde activeaza exista tratamente eficace locale sau sistemice pentru acnee, cu rezultate variind functie de caracteristicile individuale, tipul, durata si complianta (aderenta la tratament). La acest arsenal consacrat al medicinei alopate adaugam experienta pozitiva pe care am avut-o la cabinetul Fundatiei Bio-Forum folosind un tratament care se face remarcat prin promptitudinea efectului, tratament cu extracte naturale continand in principal o combinatie de marul-lupului, galbenele si rostopasca aplicat localsub forma de gel.

Marul-lupului (Glechoma hederacea) contine diterpenele marubina si glecomina; germacran, eleman, saponozide, flavonozide, etc., si are actiune antiinflamatoare, astringenta, tonica si antibacteriana pe Propionibacterium acnes (bacteria asociata cu productia crescuta de sebum).

Rostopasca (Chelidonium majus) contine printre altele cheleritrina, sanguinarina, carotenoide, flavonoizi, taninuri, acid nicotinic, saponozide si hidroxiacizi (malic, treonic, gliceric, etc). Are efect inhibitor asupra cresterii cheratinocitelor, activitate antiinflamatoare, antibacteriana prin berberina, antivirala si antitumorala (antiproliferativa).

Galbenelele (Calendula officinalis) contin saponozide si alcooli triterpenici (calendulozide) steroli, flavone, carotenoide, poliine, taninuri, etc. Actiunile biologice principale sunt: antiseptica, antiinflamatoare, astringenta, cicatrizanta, trofica epiteliala, hidratanta, cicatrizanta, tonica.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: plante care trateaza acneea. iata cum le folosim