Plante care te ajuta sa renunti mai usor la tigari

Posted by Alin Marinescu on Monday, April 30, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Studiile recente arata ca fumatul scurteaza speranta de viata a fumatorilor cu aproximativ 10 ani, contribuie la deteriorarea organelor si favorizeaza imbatranirea prematura a pielii si a organismului.

Fumatul este a doua mare cauza a mortalitatii in lume, insa cu toate acestea oamenii renunta foarte greu la tigari. Acest viciu este asociat cu afectiuni grave ale plamanilor, inimii, dar si cu dezvoltarea cancerului.O tigara contine peste 2.000 de substante chimice toxice pentru organism, care favorizeaza in timp la dezvoltarea multor afectiuni.

Cuisoare
Cuisoarele sunt condimente extrem de sanatoase si inhiba pofta de fumat. Tocmai de aceea, se recomanda ca imediat dupa fumat sa se tina in gura cateva cuisoare timp de doua ore.

Ginseng
Aceasta planta are capacitatea de a diminua din placerea obiceiului de a fuma. Consumat in mod regulat, ginsengul inhiba productia de dopamina, acel neurotransmitator responsabil pentru starea de bine, care se activeaza in contact cu nicotina continuta de tigari.

Guma de mestecat
in ultimii ani, guma de mestecat s-a dovedit a fi foarte utila in procesul de renuntare la fumat, cu conditia ca aceasta sa nu contina zahar (nociva pentru sanatatea dintilor). Mestecarea gumei este un truc extrem de util, intrucat acest proces tin ocupate gura si mintea.

Piper
Piperul Cayenne este extrem de eficient in dezintoxicarea organismului de substantele nocive din tigara. in plus, includerea acestui condiment in alimentatie diminueaza pofta de a fuma si stimuleaza curatarea plamanilor.

Valeriana
Valeriana este o planta cu efecte sedative, care are insa capacitatea de a diminua stresul si anxietatea provocate de renuntatul la fumat. Astfel, consumul a 2-3 cesti de infuzie de valeriana zilnic pot tine sub control dorinta de a fuma. Cel mai bine este sa le consumi seara, inainte de somn.

Fumatul creste predispozitia organismului de a dezvolta boli cardiovasculare, accident vascular cerebral, emfizem sau boli pulmonare obstructive comune, cum ar fi bronsita, cancerul pulmonar, de esofag, pancreas sau piele.

De altfel, in cadrul unui studiu realizat de cercetatorii americani, britanici si canadieni, s-a demonstrat ca un fumator poate pierde pana la 10 ani din viata din cauza acestui viciu.

Acelasi studiu a stabilit ca persoanele care nu au fumat niciodata au mai multe sanse sa atinga varsta de 80 de ani decat un fumator.

Insa, vestea buna este ca persoanele care se lasa din timp de fumat au sanse sa castige cei 10 ani de viata. Astfel, persoanele care renunta la acest viciu intre 25-34 de ani, intre 35-44 de ani si intre 45-54 de ani, pot recupera 10, 9, respectiv 6 ani de viata.

Daca nici acest lucru nu te convinge sa renunti la acest viciu, iti prezentam cateva remedii naturiste care sa te ajute in lupta cu acest viciu!

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: plante care te ajuta sa renunti mai usor la tigari