Plante care pot purifica aerul din casa

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, October 31, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru aloe vera

Plantele nu au doar un rol decorativ in locuinta ta, ci pot fi folosite pentru a creste nivelul oxigenului si a elimina toxinele din aer.

Iata care sunt cele mai potrivite plante pentru purificarea aerului din casa.

Aloe Vera

Aloe Vera este un remediu universal, fiind folosita pentru numeroase probleme de sanatate, in special pentru ingrijirea pielii afectate de arsuri, iritatii sau eczeme. Dar aceasta planta mai are un beneficiu mai putin cunoscut: elibereaza o cantitate mare de oxigen si ajuta la purificarea aerului din locuinta. Nu este dificil de ingrijit, astfel ca rezista in orice incapere daca are suficienta lumina.

Limba soacrei

Sansevieria sau limba soacrei este o planta foarte eficienta pentru purificarea aerului. Are frunze lungi si subtiri, care pot elimina cantitati mari de oxigen, absorbind in acelasi timp dioxidul de carbon. Este deosebit de rezistenta si nu este nevoie sa-i acorzi prea multa atentie.

Iedera

Beneficiile sale sunt uimitoare: absoarbe toxinele din aer si elibereaza oxigen, ceea ce imbunatateste semnificativ calitatea aeruli din dormitor. Mai mult decat atat, iedera absoarbe umezeala din aer si previne aparitia mucegaiului cu pana la 94%, potrivit worldhealthguide.ph.

Tulsi sau Busuiocul sfant

Originara din India, unde este consdiderata o planta sfanta, cu proprietati miraculoare, tulsi poate fi plantata si in ghiveci. Din frunzele sale poti face un ceai bogat in substante nutritive, dar aceasta planta are si rolul de a purifica aerul din incaperi. Parfumul sau este placut si relaxant.

Orhideele

Nu doar ca sunt foarte frumoase, dar orhideele sunt eficiente si pentru a mentine aerul din casa proaspat si curat. Radacinile lor aeriene absorb umezeala din aer, fiind plantele perfecte pentru camerele in care vrei sa reduci umiditatea. Orhideele Phalenopsis sunt cel mai raspandit soi pentru ca sunt rezistente si usor de ingrijit.

Florile lor pot rezista timp de cateva luni.

Gerbera

Florile colorate de gerbera sunt potrivite nu doar pentru buchete, ci si in ghiveci, ca plante de interior. Iar avantajul acestei plante este dat si de faptul ca reuseste sa purifice aerul din locuinta. Florile sale in nuante variate de galben, rosu, portocaliu, roz sau mov sunt un bonus binevenit. Dar pentru a inflori este necesar sa asezi gerbera intr-un loc luminos.

Ficus Benjamina

Spre deosebire de ficusul cu frunze late pe care sigur il recunosti, ficusul Benjamina are o coroana bogata formata din numeroase ramuri si frunze de mici dimensiuni. Tocmai pentru ca este un arbust cu multe frunze, acesta este ideal pentru amplasarea in interior. Contribuie la purificarea aerului, absorbind toxinele si eliberand o cantitate insemnata de oxigen.

Craciunita

Denumirea populara a acestei plante este data de faptul ca infloreste in perioada rece a anului, astfel ca este de obicei inflorita in preajma Craciunului. Este o planta suculenta care absoarbe excesul de umezeala din incaperi, reusind astfel sa mentina aerul curat. Trebuie plasata in camere ceva mai racoroase, departe de sursele de caldura.

Palmierul Areca

Este una dintre cele mai raspandite plante de apartament, tocmai pentru ca este foarte eficienta in purificarea aerului. Frunzele sale bogate, cu un aspect luxuriant, elibereaza o cantitate mare de oxigen si absorb toxinele din aer. Areca creste nivelul umiditatii, fiind potrivita in camerele cu un aer prea uscat.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: plante care pot purifica aerul din casa