Plante care imbunatatesc functionarea sistemului nervos

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, March 13, 2018 Under: Stiri din Sanatate

De la durerile de cap la nevroze sau chiar tulburari severe, sistemul nostru nervos poate fi grav afectat de boala secolului: stresul. Desi s-au facut numeroase cercetari in domeniul neurologiei si psihiatriei, leacurile babesti au in continuare un cuvant de spus atunci cand tratam problemele sistemului nervos. Vitaminele din zarzavaturi ne ajuta sistemul nervos, mai ales cele care se gasesc in germenii cerealelor (ovazul este bogat in vitaminele B1 si B12), in taratele de grau, in drojdiede bere, anason (bogat in B, E si magneziu). Calmarea sistemului nervos intra in responsabilitatea potasiului, care se afla preponderent in soia.

Una dintre problemele cu care se confrunta femeile moderne este anxietatea: stare de neliniste care poate fi insotita de atacuri de panica. Ceaiurile si plantele verzi pot inlatura starile de anxietate. Una dintre retete suna in felul urmator: se face infuzie dintr-o lingura de valeriana, o lingura din frunze de roinita, una de rozmarin si doua de sunatoare. Se amesteca plantele in 500 ml de apa clocotita. Dupa 15 minute, se bea in fiecare seara. Acest tratament elimina garantat orice urma de anxietate.

Pentru persoanele care au pierderi de memorie, soia (foto articol) este solutia. Orice mancare din soia preparata in cel mai natural mod posibil ajuta persoanele care sufera de amnezie, chiar pe cei bolnavi de Alzheimer. De asemenea, tot pentru memorie sunt recomandate ceaiurile de salvie, pelin, usturoi, polen sau spirulina.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: plante care imbunatatesc functionarea sistemului nervos