Plante care alina durerile stomacale

Posted by Alin Marinescu on Monday, July 25, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru aloe vera

Atunci cand te doare stomacul, incearca sa iei mai putine medicamente si sa-ti indrepti atentia catre diverse plante pe care le poti folosi ca remedii naturale. Iata cum poti trata durerile de stomac: 

Chimen sau lemn dulce
Cele doua seamana la gust desi provin din plante diferite. Insa multor oameni nu le place sa manance chimen sau lemn dulce, iar daca faci parte din aceasta categorie poti cauta alternative. Chimenul se gaseste combinat cu o multime de ceaiuri de plante ca si in suplimente. Cei carora le place gustul pot mesteca o felie de chimen/lemn dulce pentru a calma durerile de stomac.

Menta
Menta, ca si ghimbirul, ar trebui folosita cand este proaspata pentru a linisti un stomac nervos. Pune cateva frunze de menta intr-o cana cu apa fierbinte. De asemenea, mestecarea unei frunzulite de menta poate fi de ajutor.

Aloe vera
Persoanele care se confrunta cu probleme intestinale spun ca sucul de aloe vera este de mare ajutor. Te ajuta sa scapi de crampe, gaze, diaree si balonare.

Alte remedii naturiste pentru durerea de stomac

Bicarbonat
Poti amesteca 1-2 linguri de bicarbonat de sodiu intr-o cana de apa fiarta. De asemenea, amestecul este de ajutor si in cazul indigestiilor si a arsurilor gastrice.

Compresa calda cu orez
Caldura este cunoscuta ca cea mai buna metoda de linistire a stomacului mai ales in cazul crampelor. Pentru cei care nu au acasa paturi electrice pot face una dintr-un veche soseta in care se pune orez crud. Apoi soseta se leaga la un capat si se introduce in cuptorul cu microunde pentru un minut dupa care se asaza pe zona dureroasa.

sursa: sfatulparintilor.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: plante care alina durerile stomacale