Plante care îţi taie pofta de ţigări

Posted by admin. on Monday, February 2, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Tusea şi mirosul neplăcut al gurii sunt câteva dintre consecinţele fumatului. Dacă vrei să renunţi la acest viciu, plantele te ajută să îţi potoleşti dorinţa de a mai fuma.

Terapia cu plante medicinale este excelentă atunci când doreşti să renunţi la ţigări. Remediile naturale pot modifica gustul şi mirosul tutunului, astfel încât să devină neplăcute, şi, în plus, te ajută să-ţi detoxifici organismul. De asemenea, vei depăşi mai uşor stările de frustrare şi de agitaţie care pot apărea din cauza nevoii de tutun.

Sunătoarea înlătură stările de anxietate

Indicată pentru înlăturarea depresiei, sunătoarea este şi unul dintre cele mai eficiente remedii antifumat. Planta atenuează nevoia de nicotină şi remineralizează organismul slăbit din cauza tutunului.

Remediul se poate administra sub formă de ceai, care se prepară dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită, fiind recomandate câte două-trei căni pe zi. Şi mai eficient este să foloseşti sunătoarea în amestec cu angelică, rădăcină de genţiană, pelin şi cu scoarţă de cruşin, din care se prepară un decoct (o linguriţă de amestec la 300 ml de apă).

Bea acest decoct zilnic, timp de o săptămână.

Ovăzul, un bun calmant

Ceaiul şi tinctura de ovăz dau rezultate excelente în tratarea dependenţei de nicotină. Remediul are şi un efect calmant. Pune o lingură de boabe la 250 ml de apă şi fierbe timp de cinci minute.

Bea în fiecare dimineaţă câte o cană de ceai, timp de şase luni. Terapia cu tinctură de ovăz se face pe o perioadă de trei luni, timp în care, de trei ori pe zi, se administrează câte 20-30 de picături diluate în 50 ml de apă.

Pedicuţă, sub formă de decoct

Pedicuţa este o plantă care face ca mirosul şi gustul de tutun să devină insuportabile. Prepară un decoct dintr-o lingură de pedicuţă uscată la 200 ml de apă fiartă şi lasă amestecul peste noapte. Bea decoctul pe stomacul gol, timp de şapte zile.

Valeriana ajută în sevraj

Valeriana ajută la detoxifierea organismului de nicotină şi la calmarea stărilor de agitaţie asociate sevrajului. Când ai decis să renunţi la fumat, este indicat să urmezi o cură patru săptămâni cu tinctură de valeriană. Se administrează de trei ori pe zi câte 1-3 ml de tinctură diluată în apă.

Doctor Click! vă sfătuieşte

Dr. Alexandru Costescu medic specialist medicină de familie, fitoterapie, homeopatie, acupunctură

Pentru a renunţa la fumat, foarte utilă este tinctura de ardei iute. Se administrează câte 10 picături, de trei ori pe zi, diluată cu puţină apă. De asemenea, se mai poate folosi carmazul (Phytolacca decandra), tot sub formă de tinctură.

De ajutor este şi dacă mestecăm rădăcină de obligeană şi de lemn dulce (bucăţi mici). Alte remedii homeopate recomandate sunt Tabacum, Gelsemium şi Sulfur.

Dintre plante, se recomandă pedicuţa, angelica, sunătoarea ori valeriana.

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: plante  ceaiuri  remedii  pofta de tigari  reducere  nicotina  dependenta