Planta fertilitati si echilibrului hormonal

Posted by Alin Marinescu on Thursday, November 2, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru shatavari

Se estimeaza ca aproximativ 1 din 6 cupluri intampina dificultati in a concepe un copil. Din fericire, in cele mai multe cazuri nu este vorba despre afectiuni ireversibile, ci doar despre mici dereglari sau disfunctii ce afecteaza acest proces. De aceea faza de planning este foarte importanta, pentru ca presupune sa va asumati anumite schimbari in stilul de viata ce pot face o mare diferenta.
Conform Organizatiei Mondiale pentru Sanatate, infertilitatea se claseaza pe locul 5 in topul dizabilitatilor la persoanele cu varsta sub 60 de ani. [1] in foarte multe cazuri, desi este reversibila, incapacitatea de a aduce pe lume un copil cauzeaza traume psihice pentru cuplu si cu precadere pentru femeile care incearca sa ramana insarcinate. Orice specialist va va spune, de aceea, ca pentru a reusi sa concepeti un copil e nevoie, in primul rand, sa reusiti sa va bucurati de tot acest proces, sa eliminati stresul si sa nu puneti presiune unul pe celalalt.

Regasire de sine, echilibru si fertilitate cu Shatavari!
Shatavari este o planta medicinala foarte iubita si apreciata in medicina ayurvedica pentru efectul de stimulare a fertilitatii, fara efecte adverse, beneficiile sale datorandu-se actiunii complexe, din mai multe directii:

Combaterea stresului
Fiind o planta adaptogena, Shatavari protejeaza organismul impotriva actiunii factorilor de stres si il ajuta sa se adapteze si sa faca fata situatiilor stresante. De aceea Shatavari este recomandat si a demonstrat rezultate foarte bune in infertilitatea indusa de stres.

Reglare hormonala
Dereglarile hormonale pot afecta ritmul ciclului menstrual si pot interveni negativ in procesul de conceptie. Shatavari este bogat in fitoestrogeni si saponine steroidice care regleaza nivelul de estrogen din organism, stimuleaza ovulatia si asigura un ciclu menstrual regulat, esential pentru determinarea perioadei fertile si sporirea sanselor de conceptie.

Reglarea cantitatii si calitatii mucusului cervical
in cazul in care fluidul sau mucusul cervical este redus cantitativ si acid, vorbim despre un „mucus cervical infertil", ce afecteaza lichidul seminal si nu favorizeaza fertilitatea. Shatavari contine mucilagiu ce protejeaza mucoasele, inclusiv mucoasa cervicala, stimuleaza productia de mucus cervical, dar si tonifiaza membranele mucoase. Este, de aceea, benefic atat pentru stimularea fertilitatii, cat si pentru combaterea uscaciunii vaginale cauzate de diverse tratamente medicamentoase sau asociata cu menopauza.

Shatavari - alte beneficii pentru sanatatea femeii
• Este o planta cu efect galactogen sau de stimulare a lactatiei; 
• Regleaza ciclul menstrual si calmeaza simptomele asociate cu sindromul premenstrual; 
• Amelioreaza simptomele menstruale - dureri, oboseala, iritabilitate; 
• Amelioreaza simptomele menopauzei; 
• Previne retentia apei si sustine eliminarea lichidelor in exces din organism.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: planta fertilitati si echilibrului hormonal