Planta care trateaza spondilita cervicala

Posted by Alin Marinescu on Thursday, August 2, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni ale coloanei vertebrale, spondiloza cervicală, se manifestă prin dureri atât în zona cefei cât și a umerilor.

Afecțiunea degenerativă a vertebrelor și discurilor intervertebrale din regiunea gâtului ce provoacă dureri în zona cefei și a umerilor, având  simptome neurologice din cauza compresiunilor nervoase, spondiloza cervicală, netratată corespunzător îți poate da mari bătăi de cap.

Fiind o boală cronică, degenerativă, o dată de a apărut nu poate fi tratată până la remisia ei completă, motiv pentru care este recomandat ținerea evoluție sub control cu ajutorul gimnasticii medicale și a tratamentelor naturiste.

Cum poate fi calmată durerea?

Principalul scop urmărit în tratarea simptomelor acestei afecțiuni este eliminarea durerii pe cât posibil, prin diverse măsuri terapeutice pentru a evita apariția complicațiilor.

Astfel se recomandă să îți începi ziua cu un set de exerciții care să detensioneze musculatura paravertebrală, precum întinderile, exerciții posturale din yoga sau chiar stretching.

Pe lângă calmarea durerilor deja existente, trebuie să ai grijă ca stilul tău de viață să fie cât se poate de sănătos, alimentația să fie echilibrată, să te ferești de frig, de umezeală și să apelezi la fizioterapie, kinetoterapie dar și masaj medical.

Frunza de brusture are efect calmant

Una dintre cele mai vechi remedii antiinflamatoare este frunza de brusture.

Pentru a te bucura de calitățile sale terapeutice deosebite se recomandă să procuri frunze de brusture proaspete pe care să le ții în jur de 15 minute în spirt medicinal și apoi să o învelești într-o pânză subțire, să o ștorci bine și să o aplici pe ceafă. Pentru a te asigura că va sta fixă pe zona respectivă prinde-o cu o altă fașă sau cu un batic în jurul gâtului.

Ține acest remediu în zona respectivă până dimineața, vei observa încă de la prima utilizare cum durerea se va risipi.

Trebuie menționat faptul că acest remediu nu trebuie folosit mai mult de 6 zile consecutive.

După îndepărtarea leacului cu brusture, curăță bine zona cu apă călduță din abundență și aplică o cremă de gălbenele sau intens hidratantă.

Acordă o atenție sporită și posturii tale zilnice mai ales dacă munca ta presupune statul la calculator câteva ore bune în fiecare zi.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: planta care trateaza spondilita cervicala