Planta care te ajuta sa iti recuperezi memoria

Posted by Alin Marinescu on Sunday, March 25, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Din cauza faptului ca traim in secolul vitezei, uitam des multe lucruri esentiale pe care trebuie sa le facem zi de zi.
Memoria ne joaca feste atat acasa cat si la locul de munca si simtim ca nu mai dam randament oricat ne-am stradui. Afla care este planta care te scapa de problema uitarii!

Medicina traditionala include rozmarinul in lista acelor plante recunoscute ca vindecatoare. Frunzele de rozmarin au fost folosite de-a lungul secolelor pentru diferite intrebuintari. Inca din Grecia Antica, studentii isi puneau rozmarin in par pentru a sti mai bine la scoala. Chiar si marele scriitor William Shakespeare face referire la proprietatile curative ale rozmarinului, in special la cea de aducere aminte: „Exista rozmarin si este pentru amintire. Roaga-te, iubeste, aminteste-ti”, spunea Ophelia.

Cum ne ajuta rozmarinul sa ne aducem aminte de lucrurile pe care le uitam? Chiar este posibil acest lucru? Are rozmarinul capcacitatea de a pune pe picioare memoria noastra? Cercetatorii sustin ca da si totul se intampla datorita acidului carnosic, recunoscut pentru combaterea eficienta a radicalilor liberi de la nivelul creierului.

Daunele pe care radicalii liberi le produc la nivel celular sunt diminuate de consumul de rozmarin. Memoria se imbunatateste treptat iar asta inseamna ca nu vei mai avea nevoie de sute de agende pentru a-ti aminti ce trebuie sa faci intr-o zi. Compusii naturali ai rozmarinului distrug acetilcolina, acea substanta a creierului care ajuta celulele in problemele de memorie si comunicare. Exista o serie de retete in care puteti introduce rozmarinul:

snitel simplu de pui cu rozmarin
cartofi la cuptor cu rozmarin
ciorba
salata de legume
fasole batuta etc.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: planta care te ajuta sa iti recuperezi memoria