Planta care scade tensiunea si salveaza digestia

Posted by Alin Marinescu on Sunday, May 27, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Dupa cum indica si numele, planta exercita o putere tainica asupra roiului de albine. Vechii greci ii spuneau, in traducere libera, Desfatarea Albinelor (melissofilo), fiindca se obisnuia sa se puna in stupi pentru a atrage roiurile calatoare. Din acest fapt ne putem da seama de puritatea si calitatea ei ca planta medicinala. Albinele, cele mai sensibile detectoare ale poluarii, nu ar fi ales nicioadata in intelepciunea lor sa colecteze nectar de la o planta impura. 

Roinita scade tensiunea, calmeaza sistemul nervos, stimuleaza capacitatea mentala si concentrarea. Totodata, roinita are si alte beneficii asupra organismului uman, cum ar fi protejarea impotriva stresului, armonizarea starii emotionale, reducerea spasmelor intestinale, cresterea poftei de mancare si reducerea starilor de greata.

Ceaiul preparat din frunze de roinita, dar si cel preparat din flori de roinita ajuta la calmarea durerilor de cap, tratarea ametelilor, pierderea temporara a constiintei. Pentru o eficienta maxima acest ceai trebuie administrat in fiecare zi.

Roinita mai poate fi utilizata si pentru vindecarea ranilor (sub forma de bai) datorita proprietatii acestei plante de cicatrizant, dar si la tratarea diskineziilor biliare.
De asemenea, roinita favorizeaza instalarea somnului, calmeaza durerile de cap si tulburarile digestive. Reprezinta un excelent remediu contra bolii Alzheimer, tulburarilor de memorie post-traumatice si a tulburarilor produse de problemele vasculare cerebrale. Infuzia de roinita combate majoritatea bolilor reumatice, are o actiune antiinflamatoare, incetineste sau chiar stopeaza procesele degenerative.

Cercetari recente au confirmat faptul ca roinita are si un efect antioxidant, ceea ce inseamna ca mentine tineretea celulelor din organism prin anularea proceselor de formare a radicalilor liberi in moleculele din sange, responsabile de imbatranirea tesuturilor.

Ceai (infuzie): 2 lingurite cu varf de frunze de roinita la o cana de apa clocotita. Se beau 2-3 cani, zilnic, iar pentru insomnii, se beau 1-2 cani, seara. 

sursa: gradinamea.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: planta care scade tensiunea si salveaza digestia