Planta care scade nervozitatea si reduce matreata

Posted by Alin Marinescu on Saturday, June 23, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Hameiul este o planta recunoscuta ca fiind un ingredient de baza in fabricarea berii, insa aceasta are o serie de beneficii nebanuite asupra organismului uman. Planta se intalneste in mod natural  la marginea padurilor si creste ca o liana, agatata de copaci. Oamenii de stiinta germani au ajuns la concluzia ca un tratament pe baza de hamei tinut in cure succesive de 3 saptamani previne instalarea osteoporozei datorita faptului ca este un fitoesterogen foarte eficient. Prepara o infuzie bazata pe o lingurita de conuri uscate de hamei si apa clocotita si consuma acest lichid de cate trei ori pe zi, ultima ceasca consumandu-se inainte de culcare. Te va relaxa. 

Hameiul are efect sedativ si calmant, asa ca este recomandat persoanelor care au probleme cu starile de nervozitate.  Este de preferat sa se consume ceai de hamei seara, cu putin timp inainte de culcare. Daca este consumat ziua, exista riscul sa apara stari de moleseala, incoerenta sau chiar somnolenta. Consumat seara, hameiul isi va face efectul impotriva starilor de nervozitate pana a doua zi.  Daca te confunti cu lipsa apetitului alimentar din diverse motive, poti stimula pofta de mancare cu ajutorul hameiului. Consuma ceai de hamei cu jumatate de ora inainte de fiecare masa pentru a reusi sa mananci mai mult fara sa intampini senzatia de satietate.

Un sampon impotriva matretii nu este intotdeauna suficient pentru  a scapa de aceasta problema , insa hameiul este un remediu perfect impotriva acesteia. Dupa fiecare spalare, clateste-ti parul cu jumatate de litru de infuzie de hamei (strecurat foarte bine), indeparteaza excesul de apa si tamponeaza-ti parul cu un prosop curat. Pentru rezultate bune, trebuie sa repeti aceasta clatire la fiecare spalare, timp de cle putin o luna de zile.

Alte utilizari ale hameiului: pentru uz intern: rahitism , convalescente, anemie, cloroza, inapetenta, dispepsii atonice nervoase, anorexie , insomnie, nevroze, anxietate, guta, litiaze, dermatoze, scorbut, limfatism, adenite cervicale, scrofuloza, enurezie, paraziti intestinali, tuse spastica, dismenoree, nevralgii, migrene, eretism genital, priapism , uretrita gonococica, excitabilitate sexuala, onanism, nimfomanie, hiperaciditate gastrica, tuberculoza.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: planta care scade nervozitatea si reduce matreata