Planta care ne scapa de transpiratie

Posted by Alin Marinescu on Saturday, January 6, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru salvie

Chiar daca nu venit vara, totusi, loculrile cu multa caldura ar putea sa te puna in ipostaze jenante. Prin urmare, nu ezita sa folosesti cateva tratamente naturiste, cu efect imediat!

Cel mai adesea, transpiratia axilara creeaza, pe langa disconfortul fizic, si unul psihic. Pentru diminuarea mirosului neplacut ai mai multe solutii: ceaiurile de salvie si de coada-calului, precum si baile locale cu infuzie din coaja de stejar sau cu lucerna, scrie Libertatea.

Transpiratia picioarelor
Cea mai buna metoda pentru a scapa de mirosul neplacut cauzat de transpiratia in exces a picioarelor este uleiul de levantica. Se pun 3 picaturi de ulei de levantica in 5 litri de apa, cu care te speli dupa fiecare dus. Datorita continutului sau bogat în vitamine, salvia este considerata drept o planta miraculoasa cu proprietati tamaduitoare. Contine un complex de vitamine, printre vitamina A, B, vitamina C, minerale precum calciu, potasiu, magneziu, fier, zinc si sodiu, fiind un adevarat izvor de substante folositoare organismului.

În Evul Mediu, spre exemplu, salvia era considerata o planta cu proprietati magice, care îi putea face pe oameni nemuritori. Însusi numele plantei, salvie, are o însemnatate deosebita. Salvie provine din latinescul salvare, ce înseamna a fi sanatos, a salva, a vindeca. Asadar si romanii o considerau o planta sacra, considerand-o o regina a plantelor cu proprietati tamaduitoare, dar si cu efecte de protectie magica. Planta magica regleaza activitatea tiroidei, stimuleaza pofta de mancare, calmeaza durerile de cap si de stomac. De asemenea, combate cu succes transpiratia, vindeca iritatiile, eczemele si infectiile cutanate si ajuta la îndepartarea celulitei. Uleiul de salvie este si un excelent remediu pentru par, asadar combate caderea parului, reduce procesul de albire, nuanteaza culoarea parului. 
 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: planta care ne scapa de transpiratie