Planta care calmeaza durerile cauzate de guta

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, April 10, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Frunzele de telina reprezinta o sursa excelenta de vitamine, incluzand complexul vitaminic B: B1, B2 si B6 plus canitati insemnate din vitamina C. Radacina de telina mai contine potasiu, aminoacizi, fosfor si fier. telina are un rol important in detoxifierea organismului si asta deoarece este extrem de saraca in calorii si consistenta in fibre. Indiferent ca este vorba despre telina de radacina sau telina de tulpina (cele doua tipuri ale acestei legume), frunzele plantei accelereaza eliminarea toxinelor din organism si a acidului uric.

Consumul de frunze de telina calmeaza durerile cauzate de guta si sunt, de asemenea, recomandate in tratarea tusei fiind recunoscute pentru efectele benefice asupra plamanilor. telina mai contine si o serie de substante care combat cancerul, protejand stomacul de tumorile periculoase. Experti in nutritie si sanatate recomanda consumul de suc de telina timp de o luna pentru eliminarea pe cale naturala a pietrelor la rinichi. 

Datorita continutului de fibre alimen­tare, a efectelor sale de stimulare a evacuarii bilei din colecist, telina este un remediu excelent pentru prevenirea litiazei biliare. De asemenea, poate fi folosita pentru eliminarea “malului” din vezica biliara. Se recomanda consumul radacinii si al frunzelor de telina crude, sub forma de salata. In calculi renali, sarurile de potasiu si magneziu continute de radacina fac din telina un excelent diuretic, iar telina mai contine si principii antiinflamatoare renale, contribuind astfel la prevenirea formarii calculilor. Se recomanda curele de 2 saptamani, timp in care se administreaza in fiecare zi cate 100 ml de suc de radacina si frunze.

telina poate fi consumata si pentru persoanele care au probleme cu sistemul circulator, este o planta antianemica si, in plus, poate spori apetitul sexual, atat la femei, dar mai ales la barbati. Semintele si radacina de telina au efecte vaso­dilatatoare genitale, lucru care explica faima acestei legume, de afrodiziac rapid. Pentru combaterea infer­til­itatii si a impotentei masculine, se fac tratamente cu o durata de 30 de zile, timp in care se administreaza cate 5 g de pulbere de seminte de telina pe zi. In paralel, se consuma sucul de telina, cate 100 ml pe zi, administrat dimineata.

Contraindicatii 
Este recomandat ca in timpul sarcinii, radacina de telina sa fie consumata doar fiarta. In rare cazuri, telina poate produce alergii (urticarie, deranjamente digestive sau soc anafilactic).

In : Stiri din Sanatate 


Tags: planta care calmeaza durerile cauzate de guta