Planta care calmeaza bufeurile femeilor aflate la menopauza

Posted by Alin Marinescu on Saturday, October 7, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru talpa gastei

Frunzele de talpa gastei au o actiune blanda, care determina un efect de relaxare cu multiple avantaje si care simultan confera si o stimulare usoara. Talpa gastei este o planta specifica pentru femeile care se confrunta frecvent cu dureri de cap, insomnie, vertij, crampe pelvine, atacuri de anxietate si acumulari mari de stres. Talpa gastei este una dintre cele mai indicate plante medicinale in cazurile de neurastenii, iritabilitate si stari de neliniste.

Talpa gastei este cea mai indicata planta medicinala in cazul femeilor care se confrunta frecvent cu anxietate, stari de agitatie sau care prezinta stari accentuate de disconfort in zona pelvina si lombara, precum si pentru cele care resimt mai mereu o neplacuta stare de slabiciune generala.

In afectiunile ginecologice talpa gastei are efecte antiseptice, nervine, antispasmodice si hipotensive. Talpa gastei este folosita in ameliorarea disconfortului accentuat din dismenoreea spasmodica. Pentru a calma bufeurile si transpiratiile care apar la femeile aflate la menopauza, talpa gastei poate fi utilizata in combinatie cu frunzele de salvie si de iarba sfantului Ion.

Talpa gastei are de asemene efect vasodilatator, care se manifesta in mod specific pentru a creste circulatia sanguina la nivelul organelor reproducatoare feminine. Talpa gastei amelioreaza stagnarile si stazele din zona pelvina si favorizeaza eliminarea efectelor neplacute ale evacuarilor suprimate.

Talpa gastei este de asemenea utila in cazurile de hipertiroidism, mai ales daca este administrata in combinatie cu cervana si cu roinita. De asemenea, talpa gastei are si efect galactogog.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: planta care calmeaza bufeurile femeilor aflate la menopauza