Planta care amelioreaza durerile menstruale

Posted by Alin Marinescu on Saturday, October 28, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru salvia

Salvia este cunoscuta inca din atichitate pentru efectele sale asupra balantei hormonale feminine, continind pe linga numeroasele substante medicinale si unele cu efect estrogen (precum hormonii feminini), vitamine si saruri minerale. Astfel, asigura un aport de calciu suficient femeilor aflate la menstruatie dar si in situatii de stres, activitate fizica sau intelectuala. Salvia mai este benefica si in ameliorarea durerilor menstruale, poate vindeca vaginitele si poate atenua singerarile abundente la ciclu. Ceaiul din aceasta planta se poate folosi pentru a combate celulita, tulburarile la menopauza, sterilitatea, osteoporoza, afectiunile vasculare, dar si neplacerile cauzate de transpiratia excesiva. Ajuta de asemenea la tonifierea sinilor si la vindecarea unor afectiuni respiratorii, mai ales a celor care au cauze bacteriene. Ceaiul se prepata din 2 lingurite de planta uscata si 1/4 litri de apa.   

Ceaiul din aceasta planta este indicat la femeile cu menstruatie neregulata si este eficient impotriva durerilor aparute la ciclu. Este un bun hemostatic si poate opri singerarile vaginale. Ajuta si la inlaturarea micozelor, mincarimilor si usturimilor vaginale. Trei cani de ceai de coada-soricelului consumate zilnic pot preveni aparitia cancerului de col uterin. 

În plus femeile la menopauza care folosesc aceasta planta trec mai usor peste simptomele neplacute. Coada-soricelului este remediu si pentru alte boli. Este foarte eficienta in tratarea hemoragiilor, infectiilor (urinare, hepatice, respiratorii), racelilor, astmului bronsic, rinitelor si sinuzitelor. Ceaiul este si un bun analgezic si poate atenua dureririle de orice fel. Pentru a fi eficient, ceaiul se prepara dintr-o lingurita de planta maruntita si 1/4 litri de apa. Din coada-soricelului se mai fac tincturi si unguente pentru leziuni cutanate. 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: planta care amelioreaza durerile menstruale