Planta care ajuta la elimina­rea toxinelor si a apei in exces din tesuturi

Posted by Alin Marinescu on Saturday, February 10, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru maghiran

Daca ar fi sa alcatuim o trusa de prim-ajutor, care sa fie compusa numai din leacuri naturiste, cu siguranta ca aceasta planta - vanduta in mai toate alimentarele pe post de con­diment - nu ar lipsi. Un simplu ceai fierbinte de maghiran fa­ce mi­nuni. De la prima cana, ne va invada o caldura pla­cuta, dupa care ni se va des­tinde, ca prin farmec, intreg cor­pul si, apoi, aproape fara sa ne dam seama, stresul si (even­tual) suferinta fizica ori psihica vor deveni, cel putin pe mo­ment, un vis inde­partat. 

Repetat de mai multe ori intr-un interval scurt de cateva zeci de minute, tratamentul va face sa apara niste mici (si deloc neplacute) accese de tem­pe­ratura, in care siste­mul imunitar va distruge cu spor ger­menii unui po­tential guturai sau gripe, care in tim­pul prima­verii lo­vesc mai perfid ca oricand. Daca aveti dureri de rinichi sau o cistita (lucru frecvent intalnit atunci cand se ra­ceste brusc vremea), veti vedea cum ele trec ca prin far­mec, iar eliminarea isi va relua fluxul firesc de la pri­mele 4-5 cani de ceai fierbinte. 

Daca mai adaugam ca tratamentul intensiv cu ceai de ma­ghiran amplifica exponential procesele de elimina­re a toxinelor si a apei in exces din tesuturi, facan­du-ne sa ne simtim usori ca o... zi de prima­vara, obtinem un tablou complet al actiunii acestui con­diment miraculos. in cazul in care nu va vine sa credeti toate aceste minuni, atunci cel mai bine ar fi sa le experimentati, si va garantam ca nu veti fi dezamagiti. si, pentru a veni si in ajutorul celor care au sistemul nervos mai zdruncinat in aceasta perioada, va punem la dispozitie cateva informatii cu adevarat ex­traor­di­nare, in ceea ce pri­veste do­zajul maghira­nului.

* Pentru o relaxare ra­pi­da si pentru a chema som­nul, puneti o lingurita de maghiran la o cana de apa (indiferent de produ­ca­tor, el se gaseste bi­ne maruntit, asa in­cat masuratoarea va fi usoara).
* Pentru a ri­sipi astenia si pen­tru a va mari capa­ci­tatea de efort si con­cen­tra­re, mariti doza la 2-3 lingurite de planta la o cana de apa.
* Pentru a alunga depresia si pentru a va in­duce o stare de buna dis­po­zitie (la mentinerea careia tre­buie dupa aceea sa contri­buiti prin efortul pro­priu de a gandi pozitiv), luati o super-doza, unica, de 6 lingurite la o cana de apa.
Toate dozele recomandate sunt vala­bile atat pen­tru ceai, cat si pen­tru maceratul la rece. Mace­ratul la rece se ob­tine prin tinerea plantei in apa, la temperatura ca­merei, vreme de 8 ore, urmata de filtrare. Ceaiul (infu­zia) se obtine prin tine­rea plan­tei in apa clocotita vreme de 15-20 de minute, urmata de filtrare.
Important: Este preferabil ca toate plantele aromatice sa nu fie fierte, ci sa fie folosite ca macerat la rece. To­tusi, atunci cand corpul are nevoie rapid de caldura, cand se urma­reste decongestionarea cailor respira­torii, producerea transpiratiei, intensi­fi­ca­rea rapida a proceselor de eli­minare etc., se reco­man­da cea­iurile fierbinti.

sursa: formula-as.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: planta care ajuta la elimina­rea toxinelor si a apei in exces din tesuturi