Piele uscata, stare de astenie, somnolenta? De ce duce lipsa organismul

Posted by Alin Marinescu on Monday, August 27, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Suntem 70% apa, spun medicii, de aceea, lipsa ei poate afecta intreg organismul. Care este insa cantitatea optima pe care trebuie sa o consumam in fiecare zi, dar si care sunt lichidele care ne hidrateaza si cele care ne deshidrateaza, aflam din materialul urmator.

Apa este esentiala pentru viata. Organismul o foloseste pentru majoritatea proceselor, printre care si transportul oxigenului sau al substantelor nutritive la celulule.

Dr. Andreea Dragomirescu, medic primar medicina generala: Se considera ca toata lumea trebuie sa consume 8 pahare de apa pe zi, adica 2 litri si adevarul, din punct de vedere medical, nu e chiar asa pentru ca noi nu suntem standard. Firesc este ca aceasta cantitate de apa sa fie raportata la greutatea organismului, la efortul care se depune si, bineinteles, la zona geografica in care ne aflam, la anotimp.

Dr. Ruxandra Constantina, medic primar medicina generala: Ar fi o metoda de calcul, sa spunem, trebuie sa bem cam 30-40 de ml pe kg corp pe zi.

Asta inseamna ca o persoana de 60 de kilograme ar trebui sa consume circa 2 litri de lichide pe zi. Medicii atrag insa atentia ca nu toate lichidele ne hidrateaza organismul la fel de bine, ca de exemplu sucurile carbogazoase, care contin mult zahar.

Dr. Andreea Dragomirescu, medic primar medicina generala: Cafeaua iese din discutie, cafeaua ne deshidrateaza, dar supele, de exemplu, ne hidrateaza. De asemenea, ceaiurile indulcite cu miere si ele ne hidrateaza. Bineinteles, daca nu sunt din plante diuretice.

Apa continuta de fructele si legumele proaspete hidrateaza organismul, de aceea medicii recomanda consumul lor. in cazul in care nu consumam astfel de produse, pot aparea simptomele deshidratarii.

Dr. Ruxandra Constantina, medic primar medicina generala: Pot fi reprezentate de o senzatie de sete, de buze uscate, piele uscata, o stare de astenie, de somnolenta, mergand pana la forme mai grave. Este bine sa nu lasam sa ne apara aceasta senzatie de sete sau in momentul in cae a aparut, imediat sa bem. in plus, potrivit medicilor, copiii trebuie sa consume o cantitate mai mare de apa, circa 60 de ml pe kg corp. sursa: digi24.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: piele uscata  stare de astenie  somnolenta? de ce duce lipsa organismul