Pestele si morcovii, combinatia perfecta pentru combaterea diabetului

Posted by Alin Marinescu on Thursday, August 25, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru peste si morcovi

Diabetul este o afectiune complexa in care corpul nu asimileaza corespunzator alimentele. Alimentele consumate sunt transformate in glucoza la nivelul stomacului si intestinului. Glucoza ajunge in sange, care apoi o transporta catre toate celulele corpului, iar pentru a ajunge in interiorul lor este nevoie de insulina (un hormon generat de pancreas).

Morcovul este unul dintre cele mai bune alimente impotriva diabetului. Este leguma bogata in beta-caroten si are mai putin zahar, ceea ce inseamna ca poate fi consumat fara nicio grija, pentru ca este mentinut sub control nivelul de zahar, dar si cel de insulina din corp.

Bogat in acizi grasi omega 3, pestele este bun pentru persoanele care sufera de diabet, deoarece reduce instant nivelul crescut de insulina din organism, daca este consumat de doua ori pe saptamana.

Astazi, foarte multa lume alege uleiul de masline pentru gatit in schimbul uleiului de floarea-soarelui. Acesta este mult mai sanatos si contine grasimi care nu duc la cresterea nivelului de insulina in corp, ci il reduc.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: pestele si morcovii  combinatia perfecta pentru combaterea diabetului