Pericolul nestiut ascuns in fiecare ceasca de ceai cald

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, February 7, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ceai cald

Oamenii care consuma ceai fierbinte prezinta un risc crescut de aparitie a cancerului esofagian, atunci cand aceasta bautura este combinata si cu viciul fumatului sau al consumului de alcool, arata un studiu recent. Cercetatorii din China au realizat un studiu pentru a descoperi legatura dintre consumul de ceai fierbinte si cancerul esofagian. 

De vreme ce conexiunea dintre bauturile fierbinti si dezvoltarea cancerului nu a fost investigata niciodata, rezultatele acestui studiu reprezinta o premiera. Cercetarea, publicata in Analele Medicinei Interne, a fost realizata cu ajutorul a 450.000 de persoane, cu varste cuprinse intre 30 si 79 de ani, din 10 zone mari ale Chinei, pe o perioada de noua ani. 

Oamenii de stiinta au consemnat temperatura la care este consumat, de obicei, ceaiul si i-au rugat sa pe participanti sa isi inregistreze obiceiurile zilnice, la inceputul studiului. La finalul cercetarii, au fost raportate 1,731 de cazuri de cancer esofagian. Astfel, autorii au ajuns la concluzia ca cei care consuma ceai fierbinte si 15 grame sau mai mult de alcool in fiecare zi, prezentau un risc de cinci ori mai mare de a dezvolta cancer esofagian, in comparatie cu cei care beau ceai fierbinte mai putin de o data pe saptamana si mai putin de 15 grame de alcool zilnic. Mai mult, persoanele care fumeaza regulat si beau ceai fierbinte, prezinta un risc de doua ori mai mare de a dezvolta aceasta boala. 

sursa: gandul.info

In : Stiri din Sanatate 


Tags: pericolul nestiut ascuns in fiecare ceasca de ceai cald