Pericolul din produsele de curatenie. Ce afectiuni pot provoca

Posted by Alin Marinescu on Sunday, February 18, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru produsele de curatenie

Produsele pentru curatenie polueaza la fel de mult ca masinile. A demonstrat-o un nou studiu american, care a masurat concentratia de compusi organici volatili emisi in aer de produsele de menaj si vopsele. Particulele din acesti compusi pot provoca reactii alergice, dureri de cap, oboseala sau probleme respiratorii. Ele au fost gasite in aerul unor mari metropole in aceeasi concentratie precum gazele de esapament.

Este un efect al legislatiei privind limitarea gazelor cu efect de sera, considera oamenii de stiinta. Partea buna este ca inginerii au gasit solutii pentru a limita poluarea produsa de masini. Partea proasta este ca, in ceea ce priveste compusii organici volatili, acestia nu sunt reglementati prin lege, iar acest lucru ar trebui luat in consideratie cat mai curand, spun oamenii de stiinta.

Din păcate, produsele de curățat conțin o grămadă de substanțe chimice periculoase pentru organism, iar utilizarea lor îndelungată ne poate provoca de la simple dermatite de contact, până la iritații oculare, dificultăți de respirație sau alergii.

Evident, nu avem cum să renunțăm definitiv la produsele pentru curățenie, dar cel puțin le putem înlocui treptat cu produse igienizante eco, mult mai prietenoase cu mediul și cu organismul nostru. Până atunci, ar fi bine să știi care sunt cele mai toxice produse de curățenie, pentru a le putea folosi cât mai puțin sau chiar deloc.

Mobila din lemn poate fi întreținută cu ajutorul sprayurilor special concepute pentru curățarea suprafețelor din lemn, dar trebuie să știi că dincolo de mirosul lor plăcut se ascund foarte multe substanțe toxice, printre care și derivați din petrol. Aceștia din urmă pot fi inhalați cu ușurință în timpul pulverizării, dar pot fi absorbiți și prin piele.

sursa: digi24.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: pericolul din produsele de curatenie. ce afectiuni pot provoca