Pericolele din salata la punga

Posted by Alin Marinescu on Friday, February 9, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru salata la punga

Mare grija la salata ambalata, avertizeaza specialistii! Potrivit unor descoperiri recente, aceasta poate gazdui bacterii periculoase, intre care Salmonella si E.coli, care pot cauza greata, dureri abdominale, diaree si numeroase alte probleme de sanatate.

Pericolele din salata la punga. Cercetatorii de la Universitatea Leicester au analizat mai multe mostre de salata ambalata si comercializata in Marea Britanie si au fost socati de numarul mare de bacterii care s-au regasit pe suprafata acesteia.

Pericolele din salata la punga. Potrivit specialistilor, pungile in care sunt ambalate salatele constituie un mediu umed pentru acestea, astfel incat sa pastreze prospetimea produsului, insa acest lucru este deopotriva periculos, pentru ca favorizeaza dezvoltarea bacteriilor. Acest lucru este valabil in special in cazul pungilor desfacute si lasate in frigider.

Pericolele din salata la punga. Studiul, publicat recent in revista stiintifica Applied and Enviromental Microbiology, arata ca intr-o punga de salata desfacuta si lasata la frigider 5 zile se pot dezvolta adevarate colonii de bacterii. Precis, ei au descoperit ca bacteriile Salmonella se inmultesc de 1000 de ori in acest interval.

Cercetarile mai arata ca Salmonella se dezvolta in special in pungile cu spanac, in timp ce E.coli le „prefera” pe cele cu salata. Dr. Primrose Freestone, autorul studiului, a declarat pentru BBC ca nu sunt motive de ingrijorare, atata vreme cat consumam salata in ziua in care am desfacut punga. „Cumparati doar pungile cu salata in termen, evitati-le pe cele care au aspect vestejit si nu va atingeti de pungile care sunt umflate”, atentioneaza dr. Freestone.

sursa: exquis.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: pericolele din salata la punga