Periajul uscat al corpului iti face pielea frumoasa si te scapa de celulita. Cum sa-l faci corect

Posted by Alin Marinescu on Thursday, September 20, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Periajul uscat al corpului este o tehnica folosita adesea in timpul curelor pentru detoxifiere pentru ca stimuleaza circulatia limfatica si ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Dar pe langa acest efect, mai are o multime de alte beneficii. Iata ce ar trebui sa stii despre periajul uscat al corpului:

Asa cum ii spune si numele, periajul uscat presupune masarea corpului, pe pielea uscata, cu o perie special conceputa care are are fire moi, dar suficient de ferme pentru a realiza un masaj delicat si eficient. iti poti face un periaj uscat o data sau de doua ori pe zi, inainte de baie sau dus. O perie cu maner lung este buna pentru a ajunge si in locuri mai greu accesibile, asa cum este mijlocul spatelui, in timp de o perie care se fixeaza pe palma cu un elastic este foarte comoda si usor de folosit.

Stimularea sistemului limfatic este unul dintre principalele efecte benefice ale acestui tip de masaj. Sistemul limfatic este responsabil pentru colectarea si transportarea toxinelor catre sange, fiind apoi eliminate din organism. Periajul uscat stimuleaza circulatia limfatica si ajuta in acelasi timp pielea sa fie mai sanatoasa si mai stralucitoare. Peria speciala indeparteaza celulele moarte de piele, impuritatile si stimuleaza circulatia sanguina, facand pielea mai ferma.

Nu doar ca are o multime de beneficii pentru sanatatea si frumusetea ta, dar aceasta terapie este foarte simplu de pus in practica, fara sa ai nevoie de ajutorul cuiva. O poti include in ritualul tau zilnic de ingrijire, pentru beneficii care se vor observa rapid.

Specialistii citati de goop.com recomanda sa-ti periezi corpul dimineata, in loc sa periezi inainte de culcare, pentru ca are un efect energizant. Unele persoane prefera sa foloseasca un ulei de corp aplicat pe perie. in acest caz, fa-ti dus inainte de periere. Daca nu folosesti ulei pe perie, fa-ti dus dupa periaj si aplica apoi un ulei de corp sau o lotiune.

Iata cum sa-ti periezi corect corpul, pas cu pas: incepe periajul de la picioare si continua in sus, catre inima. in mod similar, cand masezi mainile, incepe de la palme si continua catre umeri. Foloseste miscari ferme, scurte, de jos in sus sau realizeaza miscari circulare. 

Pentru zona abdomenului, maseaza circular, in sensul invers al acelor de ceasornic. Nu apasa prea tare si ai grija sa nu folosesti o perie prea aspra. Orice tip de periere sau exfoliere a corpului trebuie sa fie delicata si in niciun caz sa irite pielea. Alege o perie care este suficient de moale incat sa nu-ti zgarie pielea, dar care sa exfolieze delicat.

Fiecare periaj al corpului ar trebui sa dureze intre trei si cinci minute. Daca te confrunti cu celulita, insista asupra zonelor afectate precum picioare, fese, coapse. Periajul uscat este una dintre putinele terapii care are efect in estomparea celulitei. sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: periajul uscat al corpului iti face pielea frumoasa si te scapa de celulita. cum sa-l faci corect