Pepenele galben, un remediu excelent pentru tiroida

Posted by Alin Marinescu on Saturday, July 30, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru pepene galben

Un remediu excelent pentru glanda tiroida este pepenele galben. Potrivit unor studii ale cercetatorilor francezi, pulpa pepenelui galben contine substante active cu structura asemanatoare tirozinei, care pot modifica activ secretia glandei tiroide. 

Aceste substante influenteaza direct iodarea tirozinei, procesul care ajuta la fabricarea hormonilor tiroidei in tesutul glandei. in cazul in care exista un deficit de secretie tiroidiana, adica hipotiroidie, substantele active din pepenele galben se fixeaza pe suprafata celulelor secretoare si le obliga sa fabrice hormoni.

Antioxidantii enzimatici, SOD, precum cei continuti de pepenele galben, scad nivelul proteinelor de stres care se acumuleaza in intestine. in acelasi timp, continutul crescut de potasiu si vitamina C regleaza tensiunea arteriala si ritmul cardiac. 

Vitamina A din pepenele galben combate oboseala oculara si ajuta la mentinerea acuitatii vizuale, protejand ochii de multe afectiuni cauzate de inaintarea in varsta, cum ar fi degenerescenta maculara, cataracta sau glaucomul. Fibrele din pepenele galben au capacitatea de a scadea nivelul colesterolului si a trigliceridelor, iar aportul masiv de vitamina A din acest fruct previne oxidarea colesterolului rau (LDL) si depunerea sa pe peretii vaselor de sange. De asemenea, fibrele ajuta in caz de constipatie si ajuta la potolirea senzatiei de foame.

Vitaminele si mineralele din pepenele galben contribuie la pastrarea echilibrului metabolic, protejand aparitia complicatiilor in cazul bolnavilor de diabet. Pepenele galben este  recomandat si viitoarelor mamici, deoarece contine acid folic, care este un nutrient important pentru dezvoltarea corecta a sarcinii si prevenirea aparitiei defectelor congenitale ale bebelusului. 

Datorita continutului ridicat de vitamina K, pepenele galben este un tonic natural pentru ten, incurajand circulatia sangelui si, astfel, regenerarea rapida a celulelor pielii. Aplicat extern, pepenele galben poate ajuta la mentinerea tineretii pielii, fiind de ajutor in combaterea ridurilor, datorita nivelului ridicat de antioxidanti pe care ii contine.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: pepenele galben  un remediu excelent pentru tiroida