Pentru o femeie, sotul este o sursa mai mare de stres decat copilul

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, March 14, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Ar fi greu sa gasesti un parinte care sa-ti spuna ca munca sa nu este grea si stresanta. Cu toate acestea, cercetarile au aratat ca sotul este o sursa mai mare de stres decat copilul pentru cele mai multe femei. De asemenea, acesta le poate creste nivelul anxietatii mult mai mult.

Peste 7.000 de femei au fost chestionate, iar mama medie si-a evaluat stresul la 8,5 din 10. Mai exact, s-a constatat ca 75% dintre femei erau responsabile de parenting si de sarcinile casnice, asa ca este usor de inteles de ce vina ar putea cadea pe partenerul lor si nu pe copil. Cand o persoana este fortata sa faca munca pentru doi oameni, apare sentimentul constant sau teama ca nu exista suficiente ore in fiecare zi pentru a face tot ceea ce trebuie facut. Femeile care merg si la birou pe langa a avea grija de copii se simt si mai coplesite si mai stresate. Este interesant de observat faptul ca multe dintre motivele anxietatii femeilor au provenit din modul in care partenerii lor seamana mai mult cu copiii decat cu adultii in multe privinte. Mamele care merg si la serviciu si fac si cea mai multa treaba in casa, gestioneaza intretinerea si ii ajuta in mod regulat pe partenerii lor au si mai multe resentimente.

De asemenea, s-a demonstrat ca acest lucru nu este unidirectional. Cei mai multi barbati care nu se simt la fel de puternici precum partenerele au un risc crescut de anxietate si sunt mai stresati decat ar fi cand ar trebui sa aiba grija de copiii lor. Conform Universitatii din Padova, Italia, barbatii care isi pierd sotiile se confrunta cu un declin rapid al sanatatii. Cu toate acestea, femeile care isi pierd sotul observa o imbunatatire a sanatatii. Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l iei in calcul este faptul ca trebuie luate masuri pentru a te asigura ca aceste adevaruri nedrepte nu persista. Poate fi amuzant prima oara cand auzi, dar este problematic ca un adult sa il streseze mai mult pe partenerul sau decat un copil in crestere. Daca un partener il iubeste cu adevarat pe celalalt, atunci nu isi va dori sa provoce tristete sau durere. Cu toate acestea, unele sotii au declarat ca fac mai multe lucruri in casa, deoarece nu au incredere ca partenerii lor le-ar putea face corect.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: pentru o femeie  sotul este o sursa mai mare de stres decat copilul