Pentru intarirea imunitatii, consuma regulat acest amestec

Posted by Alin Marinescu on Friday, May 27, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Pentru intarirea imunitatii, consuma regulat acest amestec!

Principalul motiv pentru care ar trebui sa mancam usturoi este ca reduce riscul aparitiei bolilor de inima. Studiile au demonstrat ca o dieta bogata in usturoi scade tensiunea arteriala, subtiaza sangele, scade nivelul colesterolului rau si il creste pe cel al colesterolului bun. Poate va intrebati ce contine usturoiul de face atata bine? Usturimea lui se datoreaza unor compusi bogati in sulf.

Acesti sulfati au rolul de a relaxa vasele de sange si de a imbunatati circulatia.

Usturoiul are si proprietatea de antioxidant natural - ajuta organismul in lupta impotriva radicalilor liberi. Vitamina C, seleniumul si manganul sunt antioxidanti foarte puternici care protejeaza inima.

Poate fi folosit si ca antiinflamator. Ar fi foarte bine sa mancati usturoi cand sunteti raciti sau aveti gripa sau cand aveti un atac de astm.

Usturoiul omoara bacteriile. El poate distruge unele bacterii care sunt rezistente la medicamente. Unde nu mai punem ca fereste organismul de infectii. Oamenii de stiinta sustin ca are proprietati de antibiotic. Acestea sunt date de continutul de allicin, un compus care se gaseste in usturoiul crud. El se produce numai in momentul in care catelul de usturoi este taiat sau zdrobit.

Pentru a prepara cel mai bun amestec pentru intarirea imunitati, a nevoie de:

5 catei de usturoi, tocat
1 lingura de ghimbir, tocat
otet de mere
1 lamaie, stoarsa
2 ardei rosu iuti, tocat

Daca ai pielea sensibila, foloseste manusi cand prepari acest tonic, Intrucat uleiurile naturale ale ingredientelor pot duce la arsuri sau eruptii cutanate. Pune Intr-un borcan de 350-500 ml ceapa taiata Intr-un singur strat, apoi usturoiul tocat In alt strat, iar la final ardeii cu seminte. In continuare, adauga ghimbiulr, toarna sucul de lamaie si otetul de mere. Inchide etans borcanul si depoziteaza-l In camara. Consuma preparatul regulat.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: pentru intarirea imunitatii  consuma regulat acest amestec