Pe cine prefera sa muste tantarii

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, April 18, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Exista 4 tipuri de persoane pe care tantarii le prefera atunci cand vor sa intepe. Printre acestea se numara femeile gravide si sportivii.

Nu toata lumea intra in preferintele tantarilor cand vine vorba de piscaturi. Cercetatorii au dorit sa afle de-a lungul timpului de ce anumite persoane devin victimele tantarilor si altele nu. In urma descoperirilor facute, reiese ca insectele isi aleg bine tinta.

Cele 4 tipuri de persoane pe care le prefera tantarii

Inainte de a afla lista neagra a tantarilor, trebuie mentionat ca acestia sunt atrasi de dioxidul de carbon produs de oameni cand respira.

1. Femeile insarcinate
Femeile insarcinate sunt printre preferatele acestor gaze. Ele produs mai mult dioxid de carbon decat celelalte femei, iar tantarii manifesta un interes mai mare pentru din acest motiv. Nu e de mirare ca virusul Zika s-a transmis atat de repede la femeile gravide. Recomandare: femeile care asteapta un copil si simt ca au mancarimi din cauza insectelor, e bine sa evite spatiile in care acestea sunt prezente.

2. Sportivii
Sa nu te mire daca dupa o tura de alergat prin parc vei deveni tinta tantarilor si a mustelor. Insectele sunt atrase de acidul lactic pe care corpul tau il produce de doua ori mai mult dupa ce ai activitate fizica.

3. Persoanele care consuma des alcool
Sa bei o bere vara e de-a dreptul racoritor, insa, cu ocazia asta, atragi si tantarii. Alcoolul creste temperatura corpului nostru, iar transpiratia abundenta ii atrage pe tantari.

4. Persoanele cu grupa de sange 0
Grupa de sange este un alt indicator al predispozitiei la atacul mustelor si tantarilor. Persoanele care au grupa zero de sange au cu pana la 83% mai multe sanse sa fie intepate. De cealalta parte, persoanele care au grupa de sange A nu se afla printre favoritele enervantelor insecte.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: pe cine prefera sa muste tantarii