Parti ale corpului pe care e bine sa le atingi cat mai rar

Posted by Alin Marinescu on Thursday, March 22, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Chiar daca te speli pe maini, degetele tale raman in continuare contaminate cu diferite bacterii. Uite pe ce zone ale corpului nu este bine sa pui mana:

Fata. Desigur, ai nevoie de maini pentru a te spala pe fata sau pentru a aplica o crema. in alte situatii, este indicat sa nu atingi aceasta zona cu palmele. De fiecare data cand tenul tau intra in contact cu mainile incarcate de bacterii, riscul de a te imbolnavi creste. Conform unor studii in domeniu, uleiurile prezente pe degete iti vor inchide porii si asta va duce la aparitia acneei.

Ochi. in caz ca nu porti lentile, nu exista motiv pentru a-ti atinge ochii cu degetele. Astfel de activitati nu vor face altceva decat sa faciliteze contactul bacteriilor cu organismul tau. Chiar daca ai mancarimi sau ochii uscati, incearca sa te speli pe fata ori mergi la medic.

Gura. Cercetatorii au aratat ca un om isi baga degetul in gura de aproape 24 de ori pe zi. Nici nu este de mirare ca bacteriile ajung foarte usor in gura, iar mai departe in tot corpul, expunandu-l la diverse afectiuni.

Nas. Un alt studiu a demonstrat faptul ca oamenii care au obiceiul de a se scotoci in nas prezinta un risc dublu de a lua un streptococ, fata de cei care nu practica acest „sport”.

Urechi. Un alt obicei nu tocmai sanatos este acela de a-ti baga degetul in ureche. Acest lucru duce la un risc mare de provocare a unor leziuni pe canalul auditiv. Te mananca urechea? Mergi mai degraba la medic si investigheaza aceasta problema, decat sa incerci sa o rezolvi singur.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: parti ale corpului pe care e bine sa le atingi cat mai rar