Papaya poate sa imbunatateasca sistemul imunitar

Posted by Alin Marinescu on Thursday, August 24, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru papaya

Papaya poate deveni fructul preferat al diabeticilor, deoarece ajuta la stabilizarea nivelului de glucoza, natural. Chiar daca s-au spus multe despre faptul ca persoanele care sufera de diabet nu ar trebui sa consume papaia, mai multe studii demonstreaza contrariul.

De ce este recomandata papaia diabeticilor

Papaia este sursa bogata de vitaminele A, B, C si E, minerale precum magneziu, calciu si fosfor, contine papaina, o enzima care favorizeaza sistemul digestiv, fibre solubile si antioxidanti.

Datorita componentelor sale nutritive, papaia este recomandata nu numai persoanelor cu diabet zaharat, ci si celor care se confrunta cu constipatie si probleme digestive in general.

Imbunatateste sistemul imunitar

Datorita continutului ridicat de vitamina C, papaia acopera aproape dublul dozei zilnice recomandate. In plus, vitamina C este unul dintre cei mai puternici antioxidanti pe care natura il ofera. Prin consumul de papaia, persoanele cu diabet isi intaresc sistemul imunitar, previn cancerul, incetinesc procesul de imbatranire prematura si deteriorarea celulara rezultata din daunele produse de radicalii liberi. De asemenea, este imbunatatita vederea si sanatatea inimii. 

Nu modifica nivelul de zahar din sange

Desi este un fruct dulce si nivelul zaharului nu este la fel de scazut ca in cazul marului, papaia poate fi consumata, atata timp cat nu se face exces. Este recomandat ca papaia sa fie mancata in portii mici (nu mai mult de o ceasca), dimineata, insotita de proteine – iaurt sau branza dulce – pentru a tine sub control nivelul de zahar si pentru a preveni hiperglicemia. 

Protejeaza inima de afectiuni

Daca suferi de diabet, mancand papaia nu vei reusi sa tii sub control apetitul, dar acest fruct are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului rau din sange datorita vitaminei C, fibrelor si flavonoidelor. In plus, aceste substante nutritive previn acumularea de grasimi pe artere, imbunatatind astfel circulatia sangvina.

Favorizeaza pierderea in greutate

Un alt motiv pentru care diabeticii ar trebui sa manance papaia, deoarece stimuleaza pierderea in greutate. Diabeticii trebuie sa aiba mare grija cu numarul de kilograme pe care-l au. Datorita numarului mic de calorii si nivelului mare de fibre solubile, este curatat colonul si imbunatatita digestia, prevenind inflamatia si retentia de lichide. 

sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: papaia poate sa imbunatateasca sistemul imunitar