Pana la ce varsta este sanatos sa porti blugi

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, June 19, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Exista o varsta pana la care ai voie sa porti anumite haine, de pilda blugii? Un studiu recent realizat in Marea Britanie arata ca oamenii ar trebui sa renunte la jeansi la varsta de 53 de ani. Intrucat pielea devine mai sensibila dupa o anumita varsta, sunt recomandate haine din materiale cat mai naturale pentru a fi purtate dupa varsta de 50 de ani, sustin expertii, conform dailymail.co.uk. Cu alte cuvinte, vedete precum Madonna si Jeremy Clarkson nu tin cont de faptul ca isi irita pielea de la denim, desi ar trebui sa isi schimbe urgent garderoba.

Studiul a fost realizat de firma KolektPlus, dedicat obiceiului britanicilor de a purta blugi. Acelasi studiu mai arata si faptul ca majoritatea femeilor isi gasesc greu perechea de blugi ideala, spre deosebire de barbati, care au mai mult noroc la shopping. Femeile petrec de doua ori mai mult timp cautand blugii perfecti. 6% din cei 2.000 de respondenti au marturisit ca a cauta blugii perfecti este o activitate stresanta. S-au constatat multe cazuri in care femeile s-au deprimat pentru ca nu si-au gasit perechea ideala de pantaloni. Una din 10 persoane participante la studiu au declarat ca si-au gasit o pereche de blugi dupa ce au incercat cel putin 7 piese.

In 1999, doctorul Octavio Bessa a vorbit pentru prima oara despre sindromul pantalonilor mulati, incluzand aici si blugii stramti. El a facut legatura intre anumite cazuri clinice si blugii stramti. Acesta a observat, de pilda, ca persoanele care purtau pantaloni foarte stramti ajungeau la spital cu distensie abdominala. Tot legat de blugi exista sindromul Bernhardt-Roth sau neralgia parestezica, o amorteala pe partile exterioare ale coapselor.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: pana la ce varsta este sanatos sa porti blugi