Otetul din cidru de mere e cel mai bun remediu

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, June 22, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Otetul din cidru de mere

Otetul din cidru de mere a fost utilizat ca remediu si medicament pentru o varietate de afectiuni inca din cele mai vechi timpuri. Iar parintele medicinii, Hipocrate il folosea pentru tratarea unor afectiuni digestive.

Otetul este un produs obtinut prin fermentatie, proces prin care zaharurile din alimente sunt descompuse de bacterii si drojdie. In prima faza a fermentatiei, zaharurile sunt transformate in alcool, ca apoi acesta sa devina otet (ingredientul principal este acidul acetic). Iata cum te poate ajuta otetul din cidru de mere.

Tratarea gatului iritat

Daca gatul iti este iritat din cauza alergiilor, a vremii de afara sau a unei raceli otetul din cidru de mere iti poate fi de un real folos. Fa o gargara cu acest produs care are proprietati astrigente ceea ce ajuta gatul sa produca mai putin mucus.
Sau ai putea combina otetul cu mierea pentru a obtine si mai multe beneficii.

Stomac deranjat

Otetul din cidru de mere face adevarate minuni in cazul unui stomac deranjat. Indiferent ca te confrunti cu un reflux gastric, balonare ori diaree otetul din cidru de mere poate fi solutia acestor probleme.
Acidul acetic pe care il contine ajuta la reechilibrarea nivelului de acid din sistemul digestiv.

Nas cu secretii

Otetul din cidru de mere este folositor si acum ca si in cazul gatului iritat intrucat incetineste productia de mucus. Cand este bolnav oganismul produce mai mult mucus pentru a prinde virusii si germenii. Insa, uneori cantitatea de mucus devine atat de mare incat blocheaza nasul si incepe sa coboare pe gat.

Piele cu probleme

Cosurile sunt un lucru obisnuit. Din cand in cand oricine se confrunta cu ele. Bineinteles, o rutina de ingrijire a tenului inainte de a merge la culcare poate fi de un real folos. Poti folosi si otetul din cidru de mere pentru curatarea fetei. Nu doar ca distruge bacteriile care cauzeaza acnee, ci inchide si porii.

Respiratie urat mirositoare

Nu este nimic mai jenant decat sa descoperi ca iti miroase gura. Cel mai bun tratament este adoptarea unei igiene dentare corespunzatoare, inclusiv periajul regulat si folosirea atei dentare. Insa, din cand in cand, iti poti clati gura cu otet din cidru de mere diluat in apa.

Picioare urat mirositoare

Cand te intorci acasa dupa o plimbare mai lunga si iti scoti pantofii iti miros picioarele? Daca da, ai putea sa ti le inmoi intr-un lighean cu apa in care ai turnat si o lingura de otet din cidru de mere. Tine picioarele in lichid timp de 15 minute. In acest fel, bacteriile care provoaca mirosul neplacut vor fi distruse.

Alunite si pete pe piele

Sunt multe persoane care sustin ca otetul din cidru de mere te ajuta sa scapi de alunite si pete. Cum faci asta? Aplica in fiecare zi otetul pe zona pe care o vrei curatata si apoi acoper-o cu un bandaj. Dupa cel mult trei saptamani pata va dispare.

Pete pe covor

Daca ai varsat vreodata ceva pe covorul nou stii cat de important este sa ai la indemana o solutie care sa te ajute sa inlaturi murdaria. Puterea acidului acetic din otetul din cidru de mere face minuni cand este vorba despre indepartarea petelor de pe carpete sau chiar de pe suprafetele ceramice. Daca materialul pe care rmeaza sa il curatii este delicat dileaza otetul.

sursa: stiri.com.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: otetul din cidru de mere e cel mai bun remediu