Otetul de mere, leac pentru raceala si gripa

Posted by Alin Marinescu on Monday, October 19, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Oţetul de mere se numără printre cele mai renumite remedii naturale. În sezonul gripei şi răcelilor, oţetul de mere poate deveni un aliat de nădejde. Aflaţi care sunt cele mai eficiente moduri de a vă pune pe picioare cu ajutorul oţetului de mere.

De la şosetele îmbibate în oţet pentru scăderea febrei până la gargara cu oţet pentru calmarea durerilor de gât, iată o listă cu principale remedii pe bază de oţet de mere. Dar înainte de a detalia cum trebuie oţetul de mere, este important de ştiut că trebuie folosit un produs natural, nepasteurizat, obţinut prin fermentaţia artizanală a sucului de mere. Ideal ar fi oţetul de mere de origine ecologică.

Oţetul de mere este un vertiabil antiseptic natural. Studiile arată că un amestec ce conţine numai 5% oţet de mere elimină până la 99% din bacterii şi 80% din virusuri. Proprietăţile antibacteriene şi antivirale ale oţetului de mere se datorează unui conţinut ridicat de minerale esenţiale: potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, cupru, fier, clor, siliciu şi fluor.

Oţetul de mere calmează durerea de gât

Răceală, gripă, dureri de gât, răguşeală… oţetul de mere te poate ajuta să scapi de numeroase probleme specifice sezonului rece. Astfel, dacă suferi de o durere de gât, dar nu vrei să exagerezi cu medicamentele de sinteză, încearcă următorul preparat natural: amestecă 80 de mililitri de oţet de mere şi două linguri de miere, într-un pahar cu apă călduţă. Aceste două ingrediente îşi vor potenţa proprietăţile antibacteriene şi vor lucra împreună pentru a atenua durerea de gât. Luaţi câte o lingură din acest preparat o dată la patru ore, până la ameliorarea simptomelor. Un alt remediu, care se poate utiliza sub formă de gargară: amestecă 4 linguriţe de oţet de mere într-un pahar cu apă caldă, pe care îl foloseşti pe parcusul unei zile.

Oţetul de mere scade febra

Pentru scăderea febrei, utilizează cu încredere şosetele îmbibate în oţet de mere diluat cu apă (o parte oţet de mere la două părţi de apă). Remediul dă rezultate foarte bune mai ales în cazul copiilor, cărora deseori le creşte temperatura în intervalul dintre administrarea antitermicelor. Cum nu îi poţi da copilului o altă doză de medicament la mai puţin de patru ore, şosetuţele cu oţet pot fi de mare ajutor. Compresele cu oţet diluat cu apă pot fi aplicate şi pe burtă, pe frunte sau pe mâini. Atenţie! Întotdeauna se utilizează oţetul diluat cu apă, pentru că altfel poate provoca iritaţii la nivelul pielii, mai ales în cazul copiilor.

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: otet de mere  otet raceala  otet dureri de gat  otet febra raceala si gripa  leacuri raceala  remedii pentru raceala  stiri din sanatate